Basaksehir Hesap ortada kaldı!

Hesap ortada kaldı!

18.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başakşehir ile Trabzonspor'un gol düellosundan galip çıkmadı, zirve yarışının iddialı iki takımı haftayı birer puanla kapadı.

Hesap ortada kaldı

ERKAN AYRAÇ

Haberin Devamı

Temposu bir an düşmeyen maçta bordo-mavililer Burak Yılmaz ile iki kez öne geçti. Pes etmeyen turuncu-lacivertliler önce Emre (pen.), ardından da Mevlüt ile eşitliği yakaladı. Konuk ekibin Yusuf, ev sahibinin de Epureanu ile birer topu direkten döndü.

Süper Lig’in iki formda takımının buluşması gol düellosuna sahne oldu. Medipol Başakşehir sahasında Trabzonspor ile 2-2 berabere kaldı.

İki teknik direktör de kadrosunda değişikliğe gitti. Başakşehir’in hocası Abdullah Avcı, Ludogorets karşısında oynanan etkisiz futbolun faturasını Elia ve Mossoro’ya kesti, Kerim Frei ile İrfan Can’a şans verdi. Trabzonspor teknik patronu Ersun Yanal ise Okay’ı defansa çekip Abdülkadir Ömür’e ilk on birde yer açtı. İki takımın maestrosu Emre ve Sosa ilk yarıda topla en çok buluşan isimlerin başında gelirken, Adebayor’un 30. dakikadaki sakatlığı konuk ekibin planlarını sekteye uğrattı.

Haberin Devamı

Maça daha hızlı başlayan bordo-mavililer 14. dakikada penaltı kazandı. Atışı kullanan Burak ağları sarstı: 0-1.

Zorunlu Adebayor-Mevlüt değişikliğinin ardından ileri alanda daha iyi pres uygulayan Başakşehir ise 36’da eşitliği sağladı. Halis Özkahya bir kez daha penaltı noktasını gösterirken, Emre ilk yarının skorunu belirledi: 1-1.

İlk devre gibi ikinci yarıya da Trabzonspor daha baskılı başladı. Bunun meyvesini de hemen aldı. 49’da son haftaların formsuz oyuncusu Visca’nın hatalı pasında araya giren Burak takımını bir kez daha öne geçirdi: 1-2. Ardından 61’de Abdülkadir-Yusuf Yazıcı işbirliğinde son olarak şutu Yusuf attı, top üst direkten geri geldi.


Esteban’ı geçemediler

Bu pozisyondan sonra Abdullah Avcı tüm riskleri aldı. Önce Kerim’in yerine Elia oyuna girdi. Ardından da Başakşehir, Mehmet Batdal ile çift forvete döndü. Ve günün çalışkan ismi Mevlüt, Visca’nın pasıyla topla buluştu ve golünü attı: 2-2. Son on dakikada roller değişti, Başakşehir istediği atakları yakalasa da Esteban’ı geçemedi. Mücadele 2-2 bitti.

Hesap ortada kaldı

Yazarlar