Skorer HIZLI TREN!

HIZLI TREN!

03.10.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, farklı Kasımpaşa galibiyetinin ardından Gençlerbirliği’ni de kolay dize getirdi. Sarı-lacivertli ekip rakip savunmanın adeta başını döndüren Niang ile öne geçerken, Senegalli oyuncu, Aykut’un kendi kalesine attığı ikinci golde de başrolü üstlendi. Şükrü Saracoğlu Stadı’nda perdeyi Andre Santos indirdi

HIZLI TREN

Sezon başından beri iç huzur arayan Fenerbahçe’de Alex tartışmasının rafa kaldırılmasının sonucudur dünkü takım ruhu. Gollerden sonra Niang’ın üzerinde kümeleşen Fenerbahçeli oyuncuların, istedikleri zaman rakibi rafa kaldıracak gücünün olduğunun en önemli göstergesiydi dünkü maç.
Uzun zaman sonra, kendi seyircisi önünde gerilimden uzak, baskın, hakim bir futbol oynayıp, eksik de olsa her zaman zor rakip olmuş Gençlerbirliği’ni yüzdesi çok yüksek bir oranla, oynatmadılar. Kazım’ın dahi kadroya alındığı uzlaşma ortamında Fenerbahçe’nin maçı zorlayacağı ilk dakikadan belli oldu.
İlk yarıda topu ileride kapma çabası Fenerbahçe’nin en belirgin isteğiydi. Niang’ın süratli ve teknik gösterisi sonucu, iki net golle neticeyi zaten 26. dakikada ilan ettiler. Neredeyse ilk yarıdaki tüm atakların organize oluşu, takımın kimlik sorununun ortadan kalktığını da gösteriyordu.

Haberin Devamı

Kırmızı gardı düşürdü
Cem Can’ın orta alanda sert oyunu ile ayakta durmaya çalışan Gençlerbirliği, Fenerbahçe’nin takımın tamamına yayılmış isabetli pas, garanti oyun anlayışı ile başa çıkamıyordu. Başkent takımı, oyun kurgulamakta güçlük çekip, orta alana kadar çıkışlarının bedelini ödeyen hatalar yapıyordu. Bunlardan birinde Jedinak kırmızı kart görünce, rakibin gardı iyice düşüyordu.
Fenerbahçe ilk yarıda ürettiği skorun garantisi ile ikinci yarıda ani atak golleri aramayı yeğledi. Bu nedenle de pozisyon açısından kısır bir yarı izlendi. Gençlerbirliği ham ataklarını sonuca götüremiyordu. Eksik kalınca da skoru tutmaya çalıştılar.
6’da Niang’ın ceza alanı önünde verdiği topu bekletmeden sağıyla kaleye gönderen Alex’in şutunda top üst direkten geri geldi.
8’de Mehmet Topuz ceza alanı dışından soluyla şutu denedi, kaleci Özkan karşıladı.
21’de Fenerbahçe’nin golü geldi. Caner, Dia’nın gönderdiği topu muz kıvamında bir ortaya dönüştürdü, kale sahası içindeki Niang boştaydı ve kafa ile golünü attı: 1-0
26’da Alex’in orta alanda kapıp önüne attığı topu Niang, soldan alıp kaleye kadar sokuldu, çalımlarından sonra ortaya çevirdi, Aykut’a çarpan ikinci Fenerbahçe golü olarak filelerle buluştu: 2-0
84’te Alex korner kullandı, Mehmet yükselip kafayı vurdu, ama yakın mesafeden topu dışarı atarak, net pozisyonu harcadı.
88’de ani atak şansı bulan Fenerbahçe’de, Niang sağdan uzun gönderdi. Gökhan Gönül, kaleci Özkan’la karşı karşıya durumda, Andre Santos’un önüne bıraktı, Brezilyalı da topu boş filelere yolladı: 3-0.


GOL NIANG’A
Hakem Fırat Aydınus, Aykut’un kendi kalesine attığı golü Niang’a yazdığını söyledi. Gözler, Aydınus’un federasyona göndereceği rapora çevrildi.



MAÇIN?ADAMI
Senegalli, topu aldığı zaman inanılmaz bir teknik gösteri ile rakibe sahayı dar ediyor. İyi yer tutup, sürpriz goller atıyor. İlk golde ustalığını konuşturan Niang’ın ikinci goldeki gösterisi gerçekten jeneriklikti. Şans da olsa, bu golün yapımında ve takım ruhunun dirilmesinde çok etkili oldu. O sevinç, Niang’ın birleştiriciliğini de
ilan ediyordu.