Skorer Hüseyin Beşok Beşiktaş'ta ilk antrenmana çıktı

Hüseyin Beşok Beşiktaş'ta ilk antrenmana çıktı

14.01.2011 - 14:48 | Son Güncellenme:

.

Hüseyin Beşok Beşiktaşta ilk antrenmana çıktı

Beşiktaş Cola Turka Basketbol Takımı’nın yeni transferi Hüseyin Beşok, takımıyla antrenmana çıktı.

Siyah-beyazlı takımın Aliağa Petkim’den renklerine bağladığı tecrübeli oyuncu, kulübün internet sitesine yaptığı açıklamada, sezon içinde transfer gerçekleştirmeyi sevmeyen biri olmasına rağmen Beşiktaş Cola Turka’ya geldiği için mutluluk yaşadığını belirtti.

Hüseyin, Beşiktaş gibi büyük bir camiada olmanın güzel olduğunu kaydederek, "Beşiktaş, hedefleri olan ve her zaman yukarıya oynayan bir kulüp.

Antrenörümüz Ergin Ataman da hırslı ve kazanmayı seven bir antrenör. Bütün bu faktörler bir araya geldiği zaman ben de diğer takım arkadaşlarımla birlikte Beşiktaş’a hak ettiği başarıları kazandırmak için buradayım" dedi.

Pınar Karşıyaka altyapısında dikkatleri çektikten sonra Efes Pilsen altyapısına transfer olan Hüseyin, lacivert-beyazlı forma altında kariyerinin en önemli başarılarına imza attı. Efes Pilsen ile Koraç Kupası şampiyonluk sevinci dahil olmak üzere pek çok başarı yaşayan ve uzun süre milli takımın değişmez oyuncusu olan siyah-beyazlı takımın yeni transferi, Efes Pilsen’den İsrail’in Maccabi Tel Aviv takımına geçti.

2003 yılında Hırvatistan’ın Sunce Sibenik takımına transfer olan Hüseyin Beşok, 2004-05 sezonunda ise Erman Kunter’in çalıştırdığı ASVEL takımında yer aldı. 2005-06 sezonunun başında önce Rusya’nın Unics Kazan takımıyla anlaşan başarılı oyuncu, daha sonra Fransa’nın Le Mans takımına gitti. 2006-07 sezonunda Polonya’nın Prokom takımında yer alan Hüseyin, burada aldığı yıllık 700 bin dolar transfer ücretiyle, Polonya’nın spor tarihinde bir yıl içerisinde alınabilecek en yüksek ücreti alan basketbolcu olarak tarihe geçti.

Uzun yıllar Avrupa’da oynadıktan sonra Türkiye’ye dönen 1975 doğumlu ve 2.12 metre boyundaki Hüseyin, sırasıyla 2007-2008 ve 2008-2009 sezonlarında Galatasaray Cafe Crown’da, 2009-2010 sezonunda Türk Telekom’da ve bu sezon da Aliağa Petkim’de forma giydi.

Yazarlar