Milli Takım ‘İmzayı attım ama Almanya’yı seçtim’

‘İmzayı attım ama Almanya’yı seçtim’

19.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Almanya’da Hoffenheim forması giyen Kerem Demirbay, 15 Mayıs’ta Türkiye Futbol Federasyonu’na verdiği imzanın içeriğini bilmediğini savundu.

‘İmzayı attım ama Almanya’yı seçtim’

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Almanya’da Hoffenheim forması giyen Kerem Demirbay, 15 Mayıs’ta Türkiye Futbol Federasyonu’na verdiği imzanın içeriğini bilmediğini savundu.

Bild gazetesine konuşan 23 yaşındaki futbolcu, “Türkiye her zaman beni istediğini gösterdi. Ben de bir dönem Türkiye’de oynamak için harekete geçmiştim. Gerekli iznin alınması için bir kağıt diye biliyordum. Kağıdın içeriğini bilmiyordum, basit bir imza olarak gördüm ve imzaladım” dedi.

Kerem daha sonra karar değiştirerek Almanya’yı tercih ettiğini de belirterek, “Löw ile uzun süren bir görüşme yaptık. Bu verimli görüşmeden sonra kararımı verdim. Bu kararımı bilinçli ve inanarak verdiğimi söylemek isterim. Löw ile bu görüşmeyi Salı akşamı yaptık. Hep söyledim; ben bir Türküm ve ailem de Türk. Ama geleceğim açısından Almanya kararını verdim” dedi.

Haberin Devamı

Bu arada Kerem Demirbay’ın milli takım tercihi Almanya’da memnuniyetle karşılandı. Almanya Futbol Federasyonu yetkilileri dışında Teknik Direktör Joachim Löw ve Sportif Direktör Oliver Bierhoff son derece sevindiklerini aktardı. Löw, Bild’e yaptığı açıklamada, “Kerem, Türkiye’yi seçebilirdi, önünde böyle bir opsiyon vardı. Ancak Almanya için oynamak istedi, bu gurur verici bir durum” dedi.

‘Alman vatandaşlığım var’
Kerem Demirbay, Der Spiegel’e verdiği demeçte Türkiye Futbol Federasyonu’nda yer alan mektubu kabul etmedi. O tarzda ifadeleri olmadığını aktaran Kerem, sadece Alman vatandaşlığı olduğunu kaydetti. Genç futbolcu, “Benim sadece Almanya için oynama hakkım bulunuyor. Almanya’da doğup büyüdüm. Löw’den gelen ilk telefona inanamıştım. Mektupta yazılan bilgiler yanlış. Zaten Türkiye için oynamam imkansız” dedi.

Yazarlar