Skorer Inter 50 dakika 9 kişi oynadığı maçta 1 puan aldı...

Inter 50 dakika 9 kişi oynadığı maçta 1 puan aldı...

22.02.2010 - 12:22 | Son Güncellenme:

.

Inter 50 dakika 9 kişi oynadığı maçta 1 puan aldı...

İtalya Birinci Futbol Ligi’nde (Serie A) 25.hafta karşılaşmaları tamamlanırken, lider Inter, 50 dakika 9 kişi oynadığı Sampdoria maçından 1 puan elde etmeyi başardı.

Serie A’da cumartesi günü Sampdoria’yı konuk eden Inter, defans oyuncuları Walter Samuel ve Ivan Cordoba’nın ilk yarıda oyundan çıkarılması üzerine, maçın 50 dakikasında 9 futbolcuyla mücadele etti. Sampdoria ise maçın ikinci yarısının ortalarına doğru ikinci sarı kartını gören forvet oyuncusu Giampaolo Pazzini’ye rağmen oyuncu sayısı avantajını kullanamayarak, sahadan golsüz eşitlikle ayrıldı.

Interli futbolcu Samuel Eto’o, maçın sonlarına doğru rakip takımın kalecisi Marco Storari ile girdiği ikili mücadelede, önüne gelen gol şansını değerlendiremeyince, 1 puanla yetinen takımı, 55 puanla ligdeki liderliğini sürdürdü. Sampdoria ise 40 puanla 7. sırada yer aldı.

Eski Porto ve Chelsea çalıştırıcısı, Inter Teknik Direktörü Jose Mourinho, bu maç sonunda, 8 yıldır 130 lig maçında evinde yenilmezliğini sürdürdü. Bu arada, hakemin kırmızı kart kararlarını protesto eden taraftarların beyaz mendil sallaması, maçın dikkati çeken sahnelerinden biri oldu.

Serie A’da dün gece Catania’yı konuk eden AS Roma da 1-0 galibiyetle ayrıldığı maçtan 3 puan elde ederek, lider Inter ile arasındaki puan farkını 5’e düşürdü ve ikinci sırada yer aldı.

Bari’yi Marco Borriello ve Alexandre Pato’nun golleriyle 2-0 mağlup eden AC Milan ise 48 puanla üçüncü sırada bulunuyor.

Deplasmanda gülen diğer takımlar ise Atalanta Bergamo’yu 1-0 yenen Chievo Verona ile Bologna’ya 2-1 üstünlük sağlayan Juventus oldu.

Haberin Devamı

Ligde alınan sonuçlar şöyle:
AS Roma-Catania: 1-0
Atalanta Bergamo-Chievo Verona: 0-1
Bari-AC Milan: 0-2
Bologna-Juventus: 1-2
Cagliari-Parma: 2-0
Fiorentina-Livorno: 2-1
Palermo-Lazio: 3-1
Siena-Napoli: 0-0
Genoa-Udinese: 3-0
Inter-Sampdoria: 0-0

GOL KRALLIĞI

Serie A’da 25. haftanın ardından 17 gol atan Udinese’nin golcüsü Antonio Di Natale, gol krallığı yarışında zirvede bulunurken, 14 gol atan FC Inter’in golcüsü Diego Milito ikinci, fileleri 12 kez havalandıran Sampdorialı Giampaolo Pazzini de üçüncü sırada yer alıyor. Pazzini’yi, 11 gol ile Barili Barreto, onu da 10’ar golle Cagliari’den Matri, AS Roma’dan da Totti takip ediyor.

Yazarlar