Skorer IOC'den 50 milyar

IOC'den 50 milyar

12.11.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

IOC'den 50 milyar

IOCden 50 milyar


Deprem Bölgesi'ndeki gençlik merkezlerinin içini döşeyecek


       Uluslararası Olimpiyat Komitesi, depremzedeler için yapılacak gençlik merkezlerine 93 bin 760 dolar (50 milyar lira) yardımda bulunacak.
       Olimpiyat Hazırlık ve Düzenleme Komitesi tarafından Marmara bölgesinde yaşanan deprem felaketinden etkilenen kişilerin barınması için 5 ayrı ilde yapımına başlanan gençlik merkezlerinin tefrişini Uluslararası Olimpiyat Komitesi gerçekleştirecek.
       HDK yetkililerince oluşturulan ve IOC tarafından da onaylanan bu projenin 11 Ekim tarihinde ihalesinin yapıldığını vurgulayan yetkililer, 70 gün içinde tamamlanacak merkezlerin 11 Aralık'ta hizmete açılacağını söyledi. IOC'nin toplam 93 bin 760 dolar tutan merkezlerin içinin döşenmesini üstlendiğini belirten yetkililer, binaların depremzedelerin geçici iskanını sağlayacak şekilde her türlü ihtiyaçlarını karşılayacağını ifade ettiler. Beyaz eşyadan mobilyaya kadar tüm malzemenin bu merkezlere yerleştirileceği, depremzedelerin sürekli ikamet edeceği evlere geçtikten sonra binaların Gençlik Merkezi olarak kullanılacağı bildirildi.