Dünyadan Futbol Ipswich Town’ı aldı, İngilizlere Galatasaray’ı anlattı

Ipswich Town’ı aldı, İngilizlere Galatasaray’ı anlattı

23.04.2021 - 11:32 | Son Güncellenme:

Didier Drogba’yı Phoenix Rising kulübüne transfer eden ve kendisini ‘Sıkı bir Galatasaraylı’ olarak niteleyen Berke Bakay, diğer ortaklarıyla birlikte İngiltere’nin 142 yıllık köklü ekibi Ipswich Town’un yeni sahibi oldu.

Ipswich Town’ı aldı, İngilizlere Galatasaray’ı anlattı

 Onur Dinçer - Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

ABD’nin Phoenix Rising Kulübü’nün ortaklarından olan Galatasaray taraftarı Berke Bakay, 1878’de kurulan İngiltere’nin Ipswich Town kulübünü satın aldı. Phoenix’teki ortakları Mark Detmer ve Brett Johnson ile birlikte Ada’nın köklü ekibinin yeni sahipleri olan olan üçlünün gerçekleştirdiği girişim ülkede yankı uyandırdı.

Önce Championship sonra Premier Lig

İngiliz basınına yeni kulübündeki hedeflerini anlatan Berke Bakay, ülkenin üçüncü ligi olan League One’da mücadele eden Ipswich’i, ikinci lig olan Championship’e çıkarmayı hedeflediklerini belirterek “Bunu gelecek yıl başarmazsak hayal kırıklığı olur. Sonrasında Premier Lig’e çıkmak da vizyonumuz içerisinde yer alıyor” dedi.

Drogba transferinde WhatsApp detayı

Haberin Devamı

Didier Drogba’nın aktif futbolculuğunu sonlandırmadan önce formasını giydiği son kulüp olan Phoenix Rising’in de ortaklarından olan ve yıldız futbolcunun transferini gerçekleştiren isim olarak bilinen Bakay, bu flaş transfere yönelik detayları da anlattı: “Drogba’nın telefon numarasını edindim ve kendisine WhatsApp’tan mesaj attım. Şampiyonluk kupasının fotoğrafını koyduğum mesaja ‘Buna ulaşmamıza yardım eder misin?’ diye yazdım. O da gülerek bunu nasıl yapabileceğini sordu. Ben de kendisini Phoenix’e davet ettim ve işler böyle gelişti.”

‘Sıkı bir Galatasaray taraftarıyım’

Arkasındaki duvarda asılı duran ve çerçevelettiği, Drogba’nın imzalı Galatasaray forması eşliğinde İngiliz gazetecilere verdiği video röportajda Berke Bakay “İstanbul’da doğdum ve büyüdüm sonrasında Amerika’nın yolunu tuttum. Çocukken hep Galatasaray’ın maçlarına giderdim. Babam Beşiktaş taraftarı ama ben sıkı bir Galatasaray taraftarıyım. Uzun yıllar o tribünlerin içindeydim. Dolayısıyla bir taraftarın neler hissettiğini iyi bilirim” diye konuştu.