Dünyadan Futbol İşaret fişeği Platini

İşaret fişeği Platini

20.06.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

UEFA eski başkanı sorgulanırken, yaşananların daha büyük bir gelişmenin parçası olduğu ileri sürüldü: “Platini gözaltına alındıktan sonra FIFA’da gizli toplantılar yapıldı ve 2022 Dünya Kupası’nın Katar’dan nasıl alınabileceği analiz edildi.”

İşaret fişeği Platini

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Ülkesi Fransa’da önceki gün gözaltına alınan eski UEFA Başkanı Michel Platini, dün sabah saatlerinde serbest bırakıldı.

2022 Dünya Kupası’nın ev sahipliğinin Katar’a verilmesi nedeniyle sorgulanmak üzere Paris’te gözaltına alınan Fransız futbol adamı karakoldan çıkarken “Bana EURO 2016, Rusya’daki ve Katar’daki Dünya Kupası, Paris Saint Germain ve FIFA ile ilgili sorular yönelttiler. Epey uzun süren bir sorguydu. Neden orada olduğumu anlayamasan da; tüm soruları sakin bir şekilde yanıtladım” dedi.

Ekonomik suçlar ve yolsuzluklar üzerine incelemeler yürüten Fransa Mali Suçlar Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturmanın merkezinde, 2022 Dünya Kupası’nı düzenleme hakkının Katar’a verilmesi bulunurken, Michel Platini’nin başına gelen gözaltı olayının, bu organizasyonun ev sahipliğiyle ilgili yürütülen daha geniş bir araştırmanın parçası olduğuna yönelik değerlendirmeler de yapıldı.

Haberin Devamı

Yunanistan’ın SDNA internet sitesi yaşananlar için “Michel Platini’nin gözaltına alınması buzdağının görünen kısmı. FIFA, 2022 Dünya Kupası’nı Katar’dan almayı düşünüyor” ifadelerine yer verdi. Arjantin’in TNT Sports televizyon kanalı gerçekleştirdiği yayında konuyla ilgili gelişmeleri “Platini gözaltına alındıktan sonra FIFA’da gizli toplantılar yapıldı ve bu toplantılarda 2022 Dünya Kupası’nın Katar’dan nasıl alınabileceği analiz edildi. Muhtemel yeni ev sahipleri üzerinde çalışılıyor” sözleri eşliğinde verdi.

Avrupa öfkeli
Yaşanan gelişmeler tüm Avrupa’da yankı yarattı. Catalunya Press’te “Platini, futbolun mafyaları ve Katar” başlıklı yazı, futboldaki yolsuzluklara Avrupa’daki bazı siyasilerin de müdahil oldukları gibi detaylara yer verdi.