Futbol İslam Çupi mezarı başında anıldı

İslam Çupi mezarı başında anıldı

07.02.2018 - 13:10 | Son Güncellenme:

Spor medyasının en kıymetli, en özel kalemlerinden biri olan İslam Çupi, Topkapı Maltepe Mezarlığı’nda mezarı başında özlemle anıldı.

İslam Çupi mezarı başında anıldı

Bab-ı Ali’den büyük gazeteciler, ünlü muhabirler, yazarlar, müdürler çıktı. Ama kimse onun gibi olamadı... Spor medyasında en kıymetli, en özel kalemlerden biriydi... Kimsenin aklına gelmeyecekleri satırlarına dökerdi. Benzetmeleri hâlâ hafızalardan çıkmayan, kelimeleri büyük bir incelikle kullanan, tüm eserleri lezzet dolu bir üstaddı...

Haberin Devamı

Evet 17 yıl önce aramızdan ayrılan İslam Çupi’yi Topkapı Maltepe Mezarlığı’nda özlemle anıldı.

Merhum İslam Çupi için düzenlenen törene Çupi Ailesi’nin fertleri, meslektaşları, sevenleri, Fenerbahçe Kadıköy Şubesi Başkanı İlyas Bulcay ve FeDer(Fenerbahçeliler Derneği) Üyeleri katıldı. İslam Çupi’nin kısa özgeçmişinin okunmasıyla başlayan tören, edilen dualarla noktalandı.
İslam Çupi kimdir?
İslam Çupi, 1932 yılında Arnavutluk’un başkenti Tiran’da doğdu. Çupi, gazetecilik mesleğine, günlük Spor Gazetesi’nde muhabir olarak başladı. Son Havadis, Türkiye Spor, Yeni İstanbul, Akşam, Tercüman ve Milliyet gazetelerinde spor yazarı olarak çalışan İslam Çupi, evli ve bir çocuk babasıydı. Türkiye Spor Yazarları Derneği ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi, sürekli basın kartı sahibi olan İslam Çupi, 6 Şubat 2001 tarihinde İstanbul’da hayatını kaybetmişti.

Yazarlar