18.01.2026 - 09:49 | Son Güncellenme:
SPOR SERVİSİ
İspanya Ligi'nde Real Madrid sahasında ağırladığı Levante'yi 2-0 mağlup etti. Milli futbolcu Arda Güler 46. dakikada oyuna girdi ve 1 asist ile oynadı.
TARAFTARLARDAN TEPKİ
Xabi Alonso’nun Barcelona’ya karşı Süper Kupa finalindeki yaşadığı hezimetten sonra takımdan ayrılmıştı. Yerine A takım teknik direktörü olarak Alvaro Arbeloa getirmişti. Genç antrenör Madrid ekibi ile çıktığı ilk maçta Copa del Rey’de alt lig takımı olan Albacete’ye 3-2 mağlup olarak büyük bir şok yaşatmıştı
Kupa hezimetinden sonraki ilk lig karşılaşması olan Levante maçında taraftarlar kupa maçının üzüntüsünü futbolculara büyük bir tepki koyarak gösterdi.

FUTBOLCULAR ŞAŞIRDI
Levante maçında Bernabeu tribünlerini dolduran Real Madrid taraftarları, ısınma esnasında sahaya çıkan futbolcularını yoğun şekilde ıslıkladı. Futbolcuların şaşkın bakışlarla tribünleri izlediği görülürken, maçın başlama düdüğüyle birlikte tepkiler daha da arttı.
Taraftarlar ayrıca kulübün efsanevi başkanı Florentino Perez için "İstifa" tezahüratında bulundu.

ARDA GÜLER ALKIŞLANDI
Real Madrid taraftarları; kendi oyuncuları topa sahip olduğunda ıslık çalarken, Levante takımı topa sahip olduğunda ıslık çalmayı bıraktı. İkinci devrenin başında oyuna dahil olan milli futbolcu Arda Güler, taraftarlar tarafından alkışlanan isim oldu.
ASİST YAPTI
56. dakikada gelişen atakta Güler, attığı pasla Kylian Mbappe'yi buluşturdu. Ceza sahasına giren Fransız futbolcu, rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem, penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Mbappe'nin vuruşu ağlarla buluştu.

Real Madrid'in 65. dakikada kazandığı kornerde topun başına geçen Arda Güler'in ortasına iyi yükselen Asencio, meşin yuvarlağı filelere gönderdi.
MAÇIN OYUNCUSU SEÇİLDİ
46. dakikada Camavinga’nın yerine oyuna giren Arda Güler, iki golde de doğrudan etki yaparak karşılaşmanın oyuncusu seçildi.

İSPANYA BASINI ARDA'YI KONUŞTU
İspanyol basını Levante karşısında maçın kahramanını Arda Güler olarak gösterdi.
Marca "Arda maçın kaderini değiştirdi. Mbappe ile yeniden bağlantı kurdu."
As "Arda Güler ateşi söndürdü. Türk oyuncunun girişi Real Madrid'i kötü performansından ve taraftarlarının öfkesinden kurtardı. Islıklar ve mendil sallamalarıyla geçen berbat bir ilk yarı, ikinci yarıda iyi bir tepkiye dönüştü." diye yazdı.
Gazetelerden El Pais "Arbeloa'lı Real Madrid, Arda Güler'in oyuna girmesine kadar pek fazla fikir üretilemeyen bir başka maçta Levante'yi mağlup etti.",
El Mundo "Arda Güler, Real Madrid'i yeniden canlandırdı. Hem aklını hem de ayağını sahada ortaya koydu ve ikinci yarıda sahanın en iyi oyuncusuydu.",
ABC ise "Arda Güler ve Mbappe, Madrid'i Bernabeu'nun öfkesinden ve hiddetinden kurtardı." değerlendirmesini yaptı. Real Madrid'in Şampiyonlar Ligi'nde 20 Ocak'ta Monaco'ya karşı Santiago Bernabeu Stadı'nda oynayacağı maça Arda Güler'in ilk 11'de başlaması bekleniyor.