18.11.2025 - 15:06 | Son Güncellenme:
SPOR SERVİSİ
Bu akşam saat 22.45'te İspanya’yla karşılaşacağımız maç öncesinde İspanyol basını, Milli Takımımızı mercek altına aldı.
Lamine Yamal'ın kadroda olmayacağı maçta milli takımımız, Hakan Çalhanoğlu ve İsmail Yüksek’ten yararlanamayacak. Play-off’u garantileyen Milli takımımız bugün İspanya'yı 7 veya daha fazla farkla yenmesi halinde Dünya Kupası'na direkt olarak katılacak.
MUNDO DEPORTİVO: EN BÜYÜK UMUTLARI ARDA GÜLER
İspanyol basınından Mundo Deportivo maçla ilgili şu ifadeleri haberinde kullandı: Türkiye için bu ziyaret şüphelerle dolu. Altı golden fazla farkla kazanmanın hayal olduğunu ve asıl sınavın play-off’lar olacağını belirtiyorlar. Dahası, Montella maça oyun kurucusu Hakan Çalhanoğlu ve cezalı İsmail Yüksek olmadan çıkıyor. Kenan Yıldız, Kerem Aktürkoğlu ve Oğuz Aydın’ın olası cezaları ağır sonuçlar yaratabilir, çünkü sarı kart görmeleri halinde Mart ayındaki kritik maçı kaçırabilirler. Türkiye’nin bu maçtaki en büyük umudu, ülke futboluna yeni bir dinamizm getiren yükselen yıldız Arda Güler. Ancak Sevilla’daki rolü pek gerçekçi görünmüyor. Tarihsel olarak istatistikler de Türkiye’nin lehine değil: İspanya’ya dördüncü kez konuk olan Türk Milli Takımı, bu maçlarda dört yenilgi aldı; bir gol atıp on gol yedi. Türkiye–İspanya arasında oynanan on bir maçtaki tek galibiyet ise oldukça eski bir tarihte: İstanbul, 1954.
AS: HAKAN SAHADA OLAMAYACAK
AS ise şu yorumda bulundu: İspanya’nın, bugün Konya’daki %49-%51’lik dengeli oyuna kıyasla daha fazla topa sahip olması bekleniyor. Ayrıca Türk orta sahasının kilit ismi Hakan Çalhanoğlu, geçen cumartesi Bulgaristan maçında sakatlandığı için La Cartuja’da forma giyemeyecek.
Peki ya Güler? İddiaya göre Montella, Dünya Kupası’na doğrudan katılma şansının zorlaşması nedeniyle Real Madridli oyuncuyu kulübede başlatmayı düşünüyor. Bunun net cevabını ilk 11’ler açıklandığında göreceğiz.