Skorer İstanbul 2020 Olimpiyatları için aday

İstanbul 2020 Olimpiyatları için aday

24.05.2012 - 01:49 | Son Güncellenme:

Kanada’nın Quebek şehrinde düzenlenen Uluslarası Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu toplantısında yapılan kapalı oylama sonucu İstanbul, 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları için resmi adaylık statüsüne hak kazandı. Türkiye, tarihindeki beşinci başvurusunda ilk defa teknik puanlamayı geride bırakarak bu sefer olimpiyatlara daha çok yaklaştı.

İstanbul 2020 Olimpiyatları için aday

İstanbul’un yanı sıra Tokyo, Madrid, Bakü ve Doha’nın başvuru yaptığı yarışta, Bakü ve Doha elemeyi geçemedi. İstanbul’un adaylığının açıklanması ile birlikte tüm IOC delegeleri, Türk heyetini tebrik etti. İstanbul 2020 spor elçileri Hidayet Türkoğlu ve Neslihan Darnel, IOC delegeleri ve basının ilgi odağı oldu.

Gelinen son aşamada İstanbul’u yeni bir yarış bekliyor. 7 Eylül 2013 tarihinde Arjantin’de yapılacak ikinci ve son oylamaya kadar İstanbul, Tokyo ve Madrid ile yarışacak. Türkiye, 15 aylık süreçte Uluslarası Olimpiyat Komitesi’ni dünyanın en büyük spor organizasyonunu İstanbul’a getirmek için çalışacak.



Tokyo ve Madrid ile birlikte İstanbul’un ”aday” statüsü kazandığının açıklanması, Türk kafilesini sevice boğarken, TMOK Başkan Yardımcısı Hasan Arat mutlu haberi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile paylaştı.

Haberin Devamı


TMOK Başkan Yardımcısı Hasan Arat haberi ilk olarak ABD’deki Cumhurbaşkanı Gül’e, Başbakan Erdoğan’a ve Bakan Suat Kılıç’a telefonla iletti. Arat, Cumhurbaşkanı Gül’ün Türk heyetini tebrik ettiğini ve elde edilen başarı için emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Hasan Arat, mutluluktan ağlarken, NBA takımı Orlando Magic’in oyuncusu ve A Milli Basketbol Takım Kaptanı Hidayet Türkoğlu da kararın açıklanmasının ardından yabancı basının ilgi odağı oldu. ”İstanbul 2020 Elçisi” ilan edilen Hido, AA’ya "Mutluluğumu anlatacak kelime bulamıyorum" dedi.

Kafilede yer alan milli voleybolcu Neslihan Darnel de, İstanbul’un bir sonraki aşamayı da başarıyla geçeceğine inandığını belirtti.

Yazarlar