İtalya İtalya - Avusturya: 2-1

İtalya - Avusturya: 2-1

26.06.2021 - 20:57 | Son Güncellenme:

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda İtalya ile Avusturya kozlarını paylaştı. Son 16 turu maçında 90 dakika sonunda gol sesi çıkmadı ve maç uzatmalara gitti. İtalya uzatmada bulduğu gollerle sahadan 2-1 galip ayrıldı. İtalya, Danimarka'nın ardından çeyrek finale çıkan 2. takım oldu. Öte yandan İtalya, 11 maç sonra gol yedi. İtalya, Belçika - Portekiz eşleşmesinin galibiyle çeyrek finalde karşı karşıya gelecek

İtalya - Avusturya: 2-1

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2020) son 16 turunda İtalya ile Avusturya karşı karşıya geldi. İki takım 90 dakika ağları sarsamadı ve maç uzatmalara gitti. İtalya uzatmalarda attığı gollerle sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

Wembley Stadı'nda İtalya'nın gollerini 95. dakikada Chiesa ve105. dakikada Pessina kaydetti. Avusturya'nın golünü ise 114. dakikada Kalajdzic attı.

VAR'LA GOL İPTAL EDİLDİ

65. dakikada Avusturya Marko Arnautovic ile öne geçti. VAR incelemesi sonrasında pozisyonun ofsayt olduğu tespit edildi ve gol geçersiz sayıldı.

İtalya, Belçika - Portekiz eşleşmesinin galibiyle çeyrek finalde karşı karşıya gelecek. İtalya yenilmezlik serisini 31 maça çıkardı.

Öte yandan maçın 114. dakikasına kadar bin 168 dakika boyunca kalesinde gol görmeyen İtalya, kendisine ait milli takımlarda en uzun süre gol yememe rekorunu geliştirdi. İtalya Milli Takımı'nda 1972-1974 yıllarında bin 143 dakika boyunca kalesini gole kapatan Dino Zoff, bir önceki rekoru elinde bulunduruyordu.

Haberin Devamı

İTALYA - AVUSTURYA: 2-1

GOL: 95' Chiesa, 105' Pessina (İtalya) 114' Kalajdzic (Avusturya)


İLK 11'LER

İtalya: Donnarumma; Di Lorenzo, Bonucci, Acerbi, Spinazzola; Barella, Jorginho, Verratti; Berardi, Immobile, Insigne

Avusturya: Bachmann; Lainer, Hinteregger, Dragovic, Alaba; Grillitsch; Laimer, Schlager, Sabitzer, Baumgartner; Arnautovic

Cristiano Ronaldo Portekiz Antrenmanında Pepe'ye Şaka Yaptı