Fenerbahçe Josef de Souza: Değerim gidince anlaşıldı

Josef de Souza: Değerim gidince anlaşıldı

02.10.2018 - 07:51 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'den Suudi Arabistan'ın Al Ahli takımına transfer olan Josef Souza suskunluğunu bozdu...

Josef de Souza: Değerim gidince anlaşıldı

Souza forma giydiği 3 yıllık süreçte zaman zaman eleştirildi. Ancak mücadeleci futboluyla teknik adamların vazgeçilmez oyuncusu oldu. 3 yıllık süreçte Sarı-Lacivertli taraftarlar Souza-Mehmet Topal ikilisini günah keçisi ilan etti. En sonunda Souza 12 milyon Euro bonservis bedeliyle Suudi Arabistan'ın yolunu tuttu. Biz de Brezilyalı yıldıza ulaştık merak edilenleri ve F.Bahçe'yi sorduk.

Haberin Devamı

Takvim'de yer alan röportaj şöyle;

Fenerbahçe'de 3 yıl oynadın ve Suudi Arabistan'ın Al Ahli takımına transfer oldun. Oynadığın süre içinde çok eleştirildin. Ancak sen gittikten sonra da Fenerbahçe'nin aldığı sonuçlar ortada. Ne düşünüyorsun?

KAYBEDİNCE SOUZA-TOPAL SUÇLU!

Fenerbahçe'nin maçlarını da yakından takip ediyorum. Çok güzel günlerim geçti. Fenerbahçe'nin şu anki durumuna üzülüyorum. Taraftarlar istedikleri gibi konuşma hakkına sahipler. Onlar futbolu bildiklerini düşünüyorlar fakat rasyonel değiller. Duyguları ile hareket ediyorlar. 3-0, 4-0, 5-0'lık skorlarla maçı kazandığımızda takımı tebrik ediyorlar ama kaybettiğimizde suçlu ben ve Mehmet Topal ya da oynadığımız sistem oluyordu. Bunlara alışmıştım. Artık umursamıyordum..

Haberin Devamı

Pereira, Aykut Kocaman, Dick Advocaat ve son olarak Cocu... Hepsi Souza- Topal ikilisini oynattı. Sen hoca olsan ikisini birlikte oynatır mıydın?
TARAFTARLAR RASYONEL DEĞİL...
Taraftarlar kazanınca destek verir kaybedince sizi eleştirir. Beni de çok fazla eleştirdiler ama takımdan ayrıldıktan sonra takımdaki değerimi anladılar. Dediğim gibi taraftarlar duygusallar, rasyonel değiller. Ama ben Fenerbahçe'den ayrılana kadar bütün gücümle mücadele ettim....
Fenerbahçe sen gittikten sonra Jailson'u transfer etti. Ancak performansı şu ana kadar beğenilmedi. Jailson nasıl bir oyuncu?
JAİLSON İÇİN BİRAZ ZAMAN LAZIM
Jailson çok büyük bir futbolcu, Fenerbahçe'ye çok katkısı olacak. Taraftarların olumsuzluklara karşı sabıra ihtiyacı var. Her oyuncunun yeni bir takıma gidince bir uyum süresi var. Kaldı ki yeni bir ülke yeni bir takım ve yeni bir sistem. Jailson'a sabredilirse çok katkı sağlar..
F.Bahçe yeniden yapılandı. Yeni teknik direktör ve yeni bir başkan var. Transfer sezonu da bitti. Mevcut kadroda sence eksiklikler var mı?
ALİ KOÇ FUTBOLU ÇOK İYİ BİLİYOR
Her zaman yeni yönetim ilk senesinin zor olacağını düşünürüm. Oldukça dürüst ve centilmenler. Özellikle Ali Koç futbolu çok iyi biliyor. Zamanla her şey çok daha iyi olacak. Birkaç yıl içinde Fenerbahçe'nin Türkiye'nin en iyi takımı olacağından hiç şüphem yok..
F.Bahçe'ye seni Pereira getirdi. Daha sonra Aykut Kocaman, Dick Advocaat ve Cocu ile çalıştın. Sence çalıştığıni en iyi teknik adam kimdi?
ÇALIŞTIĞIM EN İYİ HOCA PEREİRA'YDI
Benim görüşüme göre Victor Pereira... Ama Aykut Kocaman'ın yaptığı işlere her zaman çok büyük saygı duydum. O da çok iyi işler yaptı..