Şampiyonlar Ligi Juventus-Porto: 3-2

Juventus-Porto: 3-2

09.03.2021 - 18:46 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu mücadelesinde Juventus, sahasında Portekiz ekibi Porto'yu konuk etti.

Juventus-Porto: 3-2

Şampiyonlar Ligi'nde Milli futbolcu Merih Demiral'ın formasını giydiği ve ilk 11'de sahaya çıkıtığı mücadelede Juventus, Porto'yu ağırladı.

Haberin Devamı

İlk yarıda rakibi karşısında varlık gösteremeyen İtalyan ekibi pozisyon bulmakta zorlandı. Merih Demiral'ın ceza sahası içindeki müdahalesi sonrası maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Sergio Oliviera, 19. dakikada penaltıdan attığı golle Porto'yu 1-0 öne geçirdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan Juve, Chiesa'nın 49. dakikada attığı golle skoru 1-1'e getirdi ve bu golden 5 dakika sonra Porto'da Mehdi Taremi, kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

63. dakikada yine sahneye çıkan Chiesa, Juventus'u 2-1 öne geçiren golü kaydetti. Maçın ilerleyen dakikalarında gol gelmedi ve 90 dakika sonrasında 30 dakikalık uzatma bölümüne geçildi.

Uzatma bölümün ilk devresinde Juventus, bulduğu pozisyonları değerlendiremedi. İkinci uzatma bölümünde ise adeta bir mucize gerçekteşti. İkinci yarının ortalarından itibaren 10 kişi oynayan Porto, 114. dakikada duran top şansı kazandı.

Haberin Devamı

Takımının ilk golünü kaydeden Sergio Oliviera, yine topun başına geçti ve harika bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Skoru 2-2'ye getiren Porto'ya Juventus, hızlı reaksiyon gösterdi. Santranın ardından gelişen atakta Rabiot, yaptığı kafa vuruşuyla skoru 3-2'ye getirdi.

İlerleyen dakilarda gol gelmeyince deplasman gol avantajı ile Porto, çeyrek finale kalmayı başardı.

İLK 11'LER:

Juventus: Szczesny, Cuadrado, Merih Demiral🇹, Bonucci, Alex Sandro, Arthur, Rabiot, Ramsey, Chiesa, Ronaldo, Morata

Porto: Marchesin, Manafa, Mbemba, Pepe, Zaldu, Sergio Oliveira, Uribe, Corona, Otavio, Marega, Taremi

Yazarlar