Galatasaray Kâr mı, zarar mı!

Kâr mı, zarar mı!

03.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

G.Saray sezon sonunda Podolski’yi Vissel Kobe’ye göndereceğini açıkladı. Cim-Bom kasasına 2.6 milyon euro koyacak. Yönetim hayalindeki rakamlara ulaşamadı ancak Alman oyuncuya iki yıl için ödenecek yaklaşık 7 milyon eurodan kurtulmayı başardı

Kâr mı, zarar mı

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Galatasaray sabah saatlerinde 2.6 milyon euro karşılığında Lukas Podolski’nin Japon Kulübü Vissel Kobe’ye transferini borsaya bildirdi. Ancak Alman oyuncu için alınacak bonservis bedeli tartışmaları da beraberinde getirdi. Çünkü tecrübeli futbolcu daha önce telaffuz edilen rakamların çok altına gitti.

Milliyet bu operasyonun perde arkasını araştırdı. İlk olarak kısa bir süre sonra 32. yaşına girecek Podolski’nin gitmesinde öncelikle futbolcunun ayrılma isteği etkili oldu. 3 yıl için 24 milyon euro kazanacak Podolski bu fırsatı kaçırmak istemedi.

Galatasaray pencerisinden bakarsak Alman futbolcu 32 yaşına gelmişti ve yıllık maliyeti maç başıları hariç 3 milyon euro idi. Ayrıca muhtemelen önümüzdeki sezon 20 maçta 11’de yer alacak artı 1 opsiyon da devreye girecekti. Bu durumda Podolski’ye bir sonraki sezon 2.3 milyon euro garanti, artı 25 bin euro maç başı ücret ödenecekti. Bu Galatasaray’ın 2.6 milyon euroya ek olarak iki sezon için 5.3 milyon euro garanti ve yine 1.5 milyon euro da maç başıdan kurtulması bakımından önemliydi. Yaz döneminde ne Çin pazarı açık olacak ne de bonservis ödeyebilecek bir piyasa bulunabilecekti.

Haberin Devamı

Ayrıca Çinlilerin ödediği astronomik bonservis bedellerini Japonlar vermiyor... Ve de en önemlisi Vissel Kobe’nin sahibi bu transferi kendi cebinden karşılıyor. Galatasaray sonuçta 2 sene önce Arsenal’den 2.5 milyon euroya aldığı Podolski’yi 2 yıl yaşlandıktan sonra 2.6 milyon euroya satarak bir bakıma zararını çıkarmış oldu.