Fenerbahçe Kadlec'ten transfer açıklaması! 'Ocak ayında...'

Kadlec'ten transfer açıklaması! 'Ocak ayında...'

24.12.2013 - 17:57 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'de forma şansı bulamayan Michal Kadlec, Çek basınına samimi açıklamalarda bulundu.

Kadlecten transfer açıklaması Ocak ayında...

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Türkiye ve İstanbul ile ilgili Kadlec, “Yazın çok sıcak, kışın kar yağıyor. İklimini seviyorum. Restoranları, alış veriş merkezleri ve insanları... Burada üç ay kalan bir insan kitap yazar” dedi

Fenerbahçe’nin Çek yıldızı Michal Kadlec, takımda beklediği forma şanslarını bulamasa da İstanbul’da yaşamanın keyifli olduğunu söyledi. Çek basınına verdiği röportajda çarpıcı ifadeler kullanan oyuncu, “Türkiye’de benim en çok ilgimi çeken ülkenin iklimi oldu. Yazın çok sıcak ancak bugünlerde ise kar yağıyor. Restoranlar ve alışveriş merkezleri açısından çok zengin bir kent. Burada sadece üç ay yaşamak bir insanın kitap yazmasına yeter. Pozitif veya negatif olarak söylemiyorum. Avrupa ile karşılaştırdığınızda burada başka bir dünya var. İnsanlarla iletişim kurmak... Benim için büyük bir hayat tecrübesi” dedi.

Haberin Devamı

Ülkesindeki kadar olmasa da Türkiye’de de belli ölçekte bir Noel atmosferi bulunduğunu dikkat çeken Kadlec, “Geçtiğimiz hafta Cuma günü oynadık ve özgür bir hafta sonu geçirdim. Burda da bir şekilde Noel’in tadını çıkarmaya çalışıyorum. Sokakta karşılaştığım insanlarla bir diyaloğumuz oluyor. Ancak genelde İngilizce konuşmakta sıkıntı çekiyorum. Bu yüzden beraber bir fotoğraf çekilip yolumuza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Ocak ayı belirler

Transferiyle ilgili şu an için somut bir gelişme olmadığını da söyleyen Kadlec, daha çok oynama fırsatı bulabileceği bir takıma gitmeye soğuk bakmayacağını da hatırlatarak, "Şu an yeni bir şey yok. Bu sadece benimle ilgili bir konu da değil. Kulüplerin birbirleri ile anlaşmalarına da bağlı olacak bir konu. Neler olacağını göreceğiz. Sonuçta Ocak ayı yaklaştı ve o transfer döneminde herşey açığa kavuşacak. Sonuçta Fenerbahçe'nin niyetinin ne olduğu da belirleyici olacak. Belki bana şans bulacağımı söyleyecekler ve ben de kalacağım” diye konuştu.

Kadlec şöyle devam etti: "Türkiye'deki yabancı kuralı benim oynamamda bu sene büyük engel oldu. Aslında takımda hiçbir oyuncunun yerinin kesin olmadığını söylüyorlar ama baktığınızda gerçekte işler bu şekilde yürümüyor. Genelde ben, Yobo ve Holmen dışarda kalıyoruz ve bize genellikle orta sahadan bir isim katılıyor. Her şey hocaya bağlı. İşler iyi gidince o da değiştirmek istemiyor. Sonuçta öncelik şampiyonluğu kazanmak. Ben idmanlarımı, çalışmalarımı sürdürüyor ve neler olacağını görmek için bekliyorum."

Yazarlar