Milli Takım "Kadroya 7-8 yeni oyuncu monte ettik"

"Kadroya 7-8 yeni oyuncu monte ettik"

09.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

TFF Başkan Vekili Ali Dürüst, Milli Takım kadrosunda genç oyuncuların yer alması gerektiğine dikkat çekti, “Bunun ilk adımını hazırlık maçları öncesinde attık. 7-8 yeni oyuncuyu da kadroya monte ettik” dedi.

Kadroya 7-8 yeni oyuncu monte ettik

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Ali Dürüst, Türk futboluna faydalı olacak tedbirlerin alınacağını belirtirken, yabancı oyuncu konusunda bir kısıtlamanın bugün için söz konusu olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Dürüst, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in, “Biz de Milli Takım olarak yenileniyoruz. Yeniden yapılanma sürecinde yeni yüzler, yeni gençler izleyeceksiniz” sözlerinin önemine de vurgu yaptı. Ali Dürüst, “Dünya Kupası elemeleri bitti, bundan sonra önümüze bakmamız gerekiyor. Kadromuzda genç oyuncuların yer alması gerekiyor. Bu, tecrübeli arkadaşların bundan sonra olmayacağı anlamına da gelmez. Bunun ilk adımını hazırlık maçları öncesinde attık, 7-8 genç oyuncuyu da kadroya monte ettik. Hazırlık maçlarına da bu şekilde çıkacağız, önemli olan bugünü değil, yarını düşünmek” ifadelerini kullandı.

Dürüst, “Süper Lig’de yabancı sınırlaması gelecek mi?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

Haberin Devamı

“Kulüpler Birliği ile federasyon devamlı iletişim halinde. İki sene önce alınan yabancı kuralında da federasyon kulüplerle hareket etmişti. Bunlar Türk futbolunun lehine yapılan hareketlerdir. Bugün de alınacak tedbirler ki bunlar içinde kısa vadede sınırlama olacağını düşünmüyoruz. Ama altyapıdan gelen oyunculara kulüplerinde nasıl daha fazla yer verebiliriz diye düşünüyoruz. Bunun için Kulüpler Birliği de araştırma içinde. Sayın Başkan Dursun Özbek’le de görüştüm, onlar da bir çalışma yapıyorlar. Hep beraber, Türk futbolunu daha ileriye götürmek için çalışacağız.”




Yazarlar