Eurocup Karşıyaka Avrupa arenasına çıkıyor

Karşıyaka Avrupa arenasına çıkıyor

14.10.2014 - 11:52 | Son Güncellenme:

Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı müzesine götüren Pınar Karşıyaka, bu sezon üst üste 2. kez yer alacağı ULEB Avrupa Kupası'nda F Grubu'nda mücadele edecek. Avrupa kupalarında 114. maçına çıkacak yeşil kırmızılı ekip, daha önce oynadığı 113 maçta 52 galibiyet ve 61 yenilgi aldı.

Karşıyaka Avrupa arenasına çıkıyor

Basketbolda Türkiye Kupası'nın ardından Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı da kazanan Pınar Karşıyaka, bu sezon üst üste 2. kez yer alacak ULEB Avrupa Kupası F Grubu'nda mücadele edecek.

Haberin Devamı

Başantrenör Ufuk Sarıca yönetiminde son 2 yılda oynadığı basketbolla takdir toplayan Pınar Karşıyaka, bu basketbolunu Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası ile taçlandırdı.

Avrupa'da da önemli sonuçlar alan ve 2012-2013 sezonunda İzmir'in ev sahipliğinde FIBA EuroChallenge Kupası'nda finalde Rus ekibi Krsyna Kryla'ya yenilerek ikinci olan Pınar Karşıyaka, bu yıl geçen sezon olduğu gibi ULEB Avrupa Kupası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

İlk rakip PAOK

F Grubu'nda Lokomotiv Kuban (Rusya), Buducnost Voli (Karadağ), Ventspils (Letonya), Stelmet Zielona (Polonya) ve PAOK (Yunanistan) ile mücadele edecek Pınar Karşıyaka, grubun ilk maçında yarın saat 20.00'de PAOK'la Karşıyaka Spor Salonu'nda karşılaşacak.

Haberin Devamı

Yeşil kırmızılı ekip daha sonra sırasıyla Buducnost Voli (D), Ventspils (D), Stelmet Zielona, Lokomotiv Kuban (D) karşılaşmalarına çıkacak.

PAOK'la ilk randevu

Daha önce Yunan ekipleriyle 6 kez mücadele eden Pınar Karşıyaka, ilk kez PAOK'la mü karşılaşacak. Yunan takımlarıyla oynadığı 6 maçta 1 galibiyet ve 5 yenilgisi bulunan yeşil kırmızılı ekip, tek galibiyetini 1999-2000'de Koraç Kupası'nda AO Near East karşısında İzmir'de 79-73'lük skorla almıştı.

Daha önce Türk ekipleriyle 9 defa karşılaşan PAOK ise bu maçlardan 3 galibiyet ve 6 yenilgiyle ayrıldı. PAOK, 2003-2004'te FIBA Avrupa Ligi'nde Türk Telekom'la aynı grupta yer almasına rağmen ligden çekilmişti.

Geçen sene diğer ULEB Avrupa Kupası'nda TED Ankara Kolejliler'le aynı grupta yer alan PAOK, iki müsabakada da Başkent temsilcisine yenilmişti.

Avrupa'da 114. randevu

Avrupa kupalarında 114. maçına çıkacak Pınar Karşıyaka, şimdiye kadar oynadığı 113 maçta 52 galibiyet ve 61 yenilgi aldı. İzmir temsilcisi bu müsabakalarda 8912 sayı üretirken, potasında 8918 sayı gördü.

Yazarlar