Galatasaray ‘Kaya’ gibi futbolcu

‘Kaya’ gibi futbolcu

02.02.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sert oyunuyla tanınan Christian Luyindama’nın Belçika’daki lakabı ‘Kaya’... Üstelik zaman zaman ileriye çıkarak gol atma becerisine sahip...

‘Kaya’ gibi futbolcu

Galatasaray’ın kadrosuna kattığı Christian Luyindama’nın rakiplerini zorlayan ve sert oyundan taviz vermeyen futbolu nedeniyle Belçika’da kendisine ‘Kaya’ lakabı verildiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Mevkiinde büyük bir yetenek olarak tanımlanan futbolcu, son derece de özgüvenli... Tek zaafı da özgüvenden kaynaklanan risk almayı seven yapısı... Bu da zaman zaman hatalar yapmasına yol açıyor.

Kolay gol atabilen bir savunmacı olması da dikkate değer bir diğer özelliği... Duran toplarda olduğu kadar, normal ataklarda ileri çıkıp gol kovalıyor. Özellikle hava toplarındaki hakimiyetini gole dönüştürme konusunda usta...

Belçika ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti arasındaki sıkı ilişkiler sayesinde Standard Liege tarafından keşfedilerek Avrupa futboluna kazandırılan Luyindama, hücumdaki becerileri nedeniyle forvet olarak da oynatılmış, Standard Liege’de bir çok maçın son çeyreğinde gol bulması için ilerde görev verilmiş bir futbolcu... Maicon ve Donk gibi futbolcuları zamanında forvet olarak oynatmışlığı bulunan Fatih Terim’in, bu konuda elini güçlendirecek ve yeni bir alternatif oluşturacak bir isim olacak Luyindama.

Haberin Devamı