ING Basketbol Süper Ligi "Kazanmaya çok ihtiyacımız var"

"Kazanmaya çok ihtiyacımız var"

30.11.2012 - 13:28 | Son Güncellenme:

Beko Basketbol Ligi’nde TED Ankara Kolejliler’i ağırlayacak Aliağa Petkim’in başantrenörü Burak Bıyıktay, ”Bu hafta kazanmaya çok ihtiyacımız var” dedi.

Kazanmaya çok ihtiyacımız var

Burak Bıyıktay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımdaki uyum sorununun giderilememesinin sayı atmada sıkıntıya neden olduğunu ve takıma sonradan katılan oyuncuların uyum dönemi yaşadığını belirtti.

Geçen hafta Erdemir deplasmanında kazanabilecekleri bir maçı kaybettiklerini dile getiren Bıyıktay, şöyle konuştu: ”Bu hafta Galatasaray Medical Park’tan sonra ligin en skorer takımıyla oynayacağız. Çok potansiyelli, çok yüksek yüzdesi olan, maç başına 82-84 sayı atan bir takıma karşı mücadele edeceğiz. Avrupa’nın en skorer oyuncularından biri olan Penney gibi bir oyuncuya sahipler. Çok potansiyelli bir takım. Onlar da geçen hafta beklemedikleri bir mağlubiyet aldılar. Dolayısıyla onlar da buraya kazanmaya gelecekler ama bizim de kazanmaya çok ihtiyacımız var. Şu anda tam istediğimiz seviyede olduğumuz söylenemez. Ne kadar istekli ve kuvvetli oynayacağımız, dirençli savunma yapacağımız, bu savunmanın üstüne yapacağımız hücum bizim için çok önemli. Bunları eğer istediğimiz seviyede yapabilirsek kazanan tarafın biz olacağımızı düşünüyorum. Bu hafta kazanmaya çok ihtiyacımız var.” Bu hafta ile birlikte 3 maçı kendi sahalarında oynayacaklarını, bunun büyük bir avantaj olduğunu ifade eden Bıyıktay, ”Fakat bu maçları iyi oynayarak kazanmak gerekiyor. Deplasman mağlubiyetleri belki içerde telafi edilebilir fakat kendi sahamızda maç kaybetmememiz gerekiyor” dedi.

Bıyıktay, sakatlığı bulunan Orhan Haciyeva’nın bu hafta maçta görev alamayacağını, Ersin Görkem’in ise hafif bir sakatlığının bulunduğu kaydetti.

Aliağa Petkimli Mert Shumpert ise bütün maçların zor olduğunu, hiçbir maçın mücadele etmeden ve iyi oynamadan kazanılmadığını ifade etti. Takımda bir uyum sürecinin yaşandığını, kendisinin de uzun bir sakatlık döneminden geldiğini belirten Shumpert, ”Maça iyi hazırlanıyoruz. Bu hafta galip geleceğimizi düşünüyorum. Takımda arkadaşlarımız birbirini tanıdıkça daha iyi olacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Terry Holloway de TED Ankara Kolejlilerin iyi bir takım olduğunu ancak kendilerinin de kaliteli basketbolculardan oluşan güçlü bir ekip olduklarını kaydetti. Holloway, maçı yüksek sayı üreterek kazanmayı hedeflediklerini belirtti.

Aliağa Petkim-TED Ankara Kolejliler arasındaki karşılaşma, 2 Aralık Pazar günü saat 16.00’da Enka Spor Salonu’nda oynanacak.