Trabzonspor 'Kendimizi kandırmayalım beyler!'

'Kendimizi kandırmayalım beyler!'

11.04.2016 - 12:58 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 28'inci haftasında pazar günü sahasında Medipol Başakşehir'la 1-1 berabere kalan Trabzonspor, Avrupa kupalarına katılma yolunda önemli bir fırsat kaçırmanın üzüntüsünü yaşadı. Yerel gazeteler, 1-1 berabere biten maçta oynanan futbolu eleştirilirken Avrupa hayallerinin ise sekteye uğradığını vurguladılar.

Kendimizi kandırmayalım beyler

Medipol Başakşehir maçından önce oynadığı 4 maçın 3'ünü kazanarak Avrupa için umutlanan Trabzonspor, önemli fırsattan hem yararlanamadı. Sezonun bitimine 6 hafta kalırken, 4'üncü sırada yer alan Medipol Başakşehir ile Trabzonspor arasında 8 puanlık fark da değişmedi.

Haberin Devamı

Teknik direktör Hami Mandıralı, ligde kalan 6 haftada iddialarının devam ettiğini belirterek şunları söyledi:

"Medipol Başakşehir maçını kazanmayı çok istedik ancak maalesef bu arzuyu futbol olarak sahaya yansıtamadık. Kazanmamız durumunda ciddi bir avantaj yakalayacaktık. Bunu başaramadığımız için üzgünüz. Kalan haftalardaki tüm maçlarda toplayabileceğimiz en fazla puanla ligi, Avrupa kupalarına katılabilecek bir noktada bitirmek istiyoruz."

AKAKPO SİFTAH YAPTI

Trabzonspor'un devre arasında 1461 Trabzon'dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Serge Akakpo, Medipol Başakşehir maçında skora dengeyi getirirken Süper Lig'de de ilk golünü kaydetti. Son dönemde Hami Mandıralı'nın forma şansı tanıdığı Akakpo, kart cezalısı Aykut Demir'in yerine Medipol Başakşehir maçında ilk 11'de sahaya çıktı. Togolu savunma oyuncusu, ilk golünü attığı için mutlu olduğunu ancak, galip gelemedikleri için sevinemediğini söyledi. Yarım sezon için 44 bin Euro ödenen Akakpo, maç başı da 1500 euro ile Trabzonspor'da oynayan futbolcular arasında altyapıdan gelenler haricinde en az kazanan isim oldu. Akakpo, bordo mavili forma ile ligde 9 maçta görev yaparken, bunların 6'sına ilk 11'de başladı, 3'ünde ise oyuna sonradan dahil oldu.

Haberin Devamı

YEREL GAZETELER: "AVRUPA SEKTEYE UĞRADI"

Yerel gazeteler, 1-1 berabere biten maçta oynanan futbolu eleştirilirken Avrupa hayallerinin ise sekteye uğradığını vurguladılar. Günebakış Gazetesi, "Avrupa hayal oldu Başakşehir karşısında ruhsuzca mücadele eden bordo mavililer, beklentileri karşılıksız çıkarttı" başlıklarını kullandı.

İlkhaber Gazetesi ise, "Bu futbolcular insana hayal bile kurdurmaz. Trabzonspor son haftalarda aldığı galibiyetler ile bir anda ateş hattından uzaklaşmış ve artık planlarını Avrupa için yapmaya başlamıştı. Ancak bordo mavililer Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada Avrupa yolundaki en büyük rakiplerinden olan Başakşehir ile 1-1 berabere kalarak taraftarın hayallerini sekteye uğrattı" ifadelerine yer verdi.

Sonnokta Gazetesi'de, "Fırtına Başakşehir'den alamadı vize, Avrupa neyimize", 'Trabzonspor'un lig 4'üncülüğü hayal oldu.' Puanını 37'ye çıkaran Trabzonspor'un Başakşehir ile arasındaki puan farkı 8'de kaldı. Avrupa rüyası hayal oldu" başlıklarıyla maçı yorumladı.

Haberin Devamı

Karadeniz Gazetesi de, 'Bu futbolla Avrupa hayal', 'Boş yere kendimizi kandırmayalım beyler'. Trabzonspor, Başakşehir karşısında kötü oyuna rağmen Akakpo'nun golüyle 1 puanı kurtardı. Sergilenen futbol, hedef doğrultusunda karamsar bir tablo çizdi" başlıklarıyla haberi okuyucularına aktardı.

Taka Gazetesi, "Avrupa'yı pas geçtik Avni Aker'de mağlup duruma düşen bordo mavililer tek puan çıkardı" başlıklarına yer verdi.

Ekspres Gazetesi ise,'Durum vasat!' Bordo Mavililer etkisiz bir futbol sergilediği maçta erken yenik duruma düştü. Akakpo ile dengeyi sağladı, günün kahramanı yine kaleci oldu, Esteban 1 puanı kurtardı' ifadelerini kullandı.