Skorer Keskin viraj!

Keskin viraj!

26.12.2010 - 01:35 | Son Güncellenme:

Geleneksel ankette artık geri sayım başlarken kategorilerinde zirve yarışı yapan adaylar son keskin viraja giriyor. Nefes kesen yarışta Sofuoğlu, Tanjevic, potanın devleri, Alex, Demirel ve Özil her an sallantıdaki koltuğun şu andaki sahipleri

Keskin viraj

MİLLİYET’in Geleneksel Yılın Sporcusu Anketi’nde zaman su gibi akıp giderken, adayların zirve yarışı nefes kesici boyutlara ulaştı. Türk sporunun klasikleri arasında yeralan 57. geleneksel ankette artık son viraja girilirken, tasnif ekibi büyük bir titizlik içinde oy sayımını sürdürüyor. İnternet üzerinden yapılan oylamanın yanı sıra doldurulup posta yoluyla gönderilen kuponların da gazeteye ulaşmaya başlaması sıralamalarda önemli değişiklikler yaşanmasına neden oluyor.
Yılın Sporcusu kategorisinde Dünya Süpersport şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu, önceki gün Avrupa şampiyonu milli atlet Nevin Yanıt’tan devraldığı zirveyi korumayı sürdürüyor. İki sporcusu arasında çok az bir oy farkı ile nefes nefese devam eden bu kategorinin üçüncü sırasında Dünya şampiyonasının “en skorer oyuncu” ünvanlı sultanı voleybolcu Neslihan Darnel yer alıyor.
Yılın Antrenöründe ilk günden itibaren zirveye yerleşen Basketbol Milli Takım koçu Bogdan Tanjevic, takipçileri ile arasındaki oy farkını koruyarak liderliğini sürdürüyor. Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ve Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam’ın zirve takibi devam ediyor.
Yılın Futbolcusu kategorisinde ise Fenerbahçe kaptanı Alex de Souza zirvede rahat görünüyor. Trabzonsporlu Onur Kıvrak ikinci, Beşiktaşlı Fabian Ernst ise üçüncü sırada bulunuyor.
Yılın Spor Adamı kategorisinde Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ve Trabzonspor Kulüp Başkanı Sadri Şener arasında yaşanan amansız çekişmeye özellikle posta yoluyla gazeteye ulaşan oyların da etkisiyle Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu da katıldı.
Zirve sahibinin belki de son sayıma kadar belli olmayacağı bir başka yarış da Yılın Takımı kategorisinde yaşanıyor. Basketbol Milli Takımı, Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı ile kıyasıya yarışıyor.
Dünyada Yılın Sporcusu’nda ise Real Madrid’in Türk asıllı yıldızı Mesut Özil artık unvanını ilan etmiş durumda. Yıldız futbolcu rakipleriyle arasındaki farkı açarak zirveye koşuyor. Geleneksel anketimizde oy kullanma süresi 29 Aralık Çarşamba günü sona erecek.