Skorer KILAVUZ KAPTAN 1-1

KILAVUZ KAPTAN 1-1

14.04.2010 - 00:01 | Son Güncellenme:

19 Mayıs Stadı’na, Kadıköy’deki 2-0’lık skorun büyük avantajıyla çıkan sarı-lacivertli takım, Güven’in vuruşuyla korkuya kapıldı. Üst üste pozisyon üreten ev sahibi, ikinci sayıyı ararken sahneye kaptan Alex çıktı. Brezilyalı yıldız, Messi’yi kıskandıracak nefis golüyle tur kapısını sonuna kadar açtı

KILAVUZ KAPTAN 1-1

İlk maçtaki 2-0’lık skor yeter sayısı, Fenerbahçe’yi tıpkı Bursaspor’u önceki turda elediği gibi rahata itmişti. Bu vurdumduymazlıkla bir ilk yarı çıkardılar ki, saçma bir durgunluktu onlarınki...
Buna bir de kısmi sağ kanat felç görüntüsü eklenince; Deniz, bu kaçıncı farklı mevkisi olduysa, bu kez de sağ bekte yer alırken, önündeki Mehmet Topuz ile gayet uyumsuz bir ikili oluşturup, Fenerbahçe’yi resmen sağa yatırıyordu.
Manisaspor, attığı rahat golle, bu durumu sonuna kadar zorlayacağı izlenimi verse de Fenerbahçe ikinci devreye farklı bir görüntü ile çıktı: Toparlanmışlardı.
Aslında Alex’in fevkalade denebilecek golü yarı finali 64. dakikada bitirirken, takımın fazlası ile hafta sonundaki Beşiktaş maçına odaklanmış aklı, belirgin biçimde hissediliyordu. Manisaspor, Bursa kadar inanmamış olacak ki, yedikleri gol ile birlikte yelkenleri de suya indirdi. Fenerbahçe finale çıkıp, Beşiktaş derbisi öncesi kupadan lige moral transfer etti.
9’da maçın ilk gol pozisyonu oluştu. Topuz sağdan içeri kat edip ortaya çıkardı, Gökhan Ünal gelen topa kafa vurdu, ama çerçeveyi tutturamadı.
16’da Deniz kademeyi kaybetti, Momha topa sahip olup, ortaladı. Savunmanın arkasında topla buluşan Güven, Volkan ile karşı karşıyayken vuruşunu yapıp golünü attı: 1-0.
39’da Fenerbahçe’yi yarı sahasına hapseden Manisaspor bu kez Güven ile orta kullandı. Nizamettin yarım vole ile kaleye yolladı ama Volkan sert gelen bu topu karşılamayı başardı.
49’da Topuz, ceza alanı içinde topu önünde bulup şutunu attı, ama savunmaya çarpan top küçük bir farkla kornere çıktı.
55’te Momha soldan etkili bir orta daha yaptı, İsaac, kale önünde kendine gelen topa kafa vurdu, mutlak golü, topu Volkan’a teslim ederek kaçırdı.
64’te kaptan Alex’in, son dönemin gözde oyuncusu Messi’yi kıskandıracak golü oldu. Selçuk, orta alanda, çizgiye yakın aldığı topu orta çizgiye paralel bir pasla Alex’e kazandırdı. Kaptan çalımlar ve akrobatik hareketlerle önünü üç kez boşaltıp penaltı noktası üzerinden sağ ayağı ile kaleyi karşıdan görüp golü attı: 1-1.

Haberin Devamı

KILAVUZ KAPTAN 1-1

‘Alex’i, milli takıma alın’
Fenerbahçe kaptanı Alex’e, milli takıma yeniden çağrılması için Brezilyalı ünlü teknik adam Luxemburgo’dan destek geldi. Santos’u çalıştıran Luxemburgo, Dunga’ya çağrıda bulunarak, Alex’i, Dünya Kupası finallerinin kadrosuna almasını istedi.
Alex maçtan sonra, Avrupa’da finalin hayal olmadığını söyledi. Yıldız oyuncu, “Fenerbahçe güçleniyor. Final için takımın iyi şekilde projelendirilmesi gerekiyor. Takımın hedefine ulaşması için elimden geleni yapacağım. Fenerbahçe benim üzerimde bir kavram. Beni ’ilah’ gibi adlandırmak doğru değil. Ben bu takımın sadece bir parçasıyım” dedi.

Toplam kazanç 1.85 milyon $
Fenerbahçe, Manisaspor’u eleyerek Ziraat Türkiye Kupası’nda finale çıkarken toplam kazancını da 1 milyon 850 bin dolara yükseltti. Dünkü maça kadar kasasına 1.5 milyon dolar koyan sarı-lacivertli takım, beraberlik için 100 bin, final ödülü olarak 250 bin dolar elde etti. Fenerbahçe kupayı kazanırsa 1.5 milyon, ikinci olursa 900 bin dolar daha kazanacak.

Haberin Devamı

562 dakika sonra gol!
Fenerbahçe’nin gol orucu Manisa karşısında bozuldu. En son ligin 23. haftasındaki Büyükşehir maçında kalesinde gol gören sarı-lacivertli takım, 562 dakika sonra Güven’in vuruşuna engel olamadı. Fenerbahçe daha sonra Antalya, G.Birliği, Gaziantep, Manisa (kupa) Galatasaray ve Kayseri maçlarında kalesini gole kapatmıştı.

Daum: Akıllar derbideydi
Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, “Futbolcularımın aklı Beşiktaş derbisindeydi” dedi. Alman çalıştırıcı, “Beklediğimiz gibi zor bir maç oldu. Çünkü herkes Beşiktaş karşılaşmasını düşünüyordu. Futbolcularım sakatlanmamak için riske girmediler, ikili mücadelelerden çekindiler. Ayrıca ilk maçı 2-0 kazanmanın rahatlığı da vardı. Bizim için karşılaşma ikinci yarıda başladı. Bu yarıda top çevirdik, pozisyon ürettik ve aradığımız golü bulduk. Çok mutluyum” diye konuştu.

Anlamlı hediye
Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı ve Fenerbahçe Asbaşkanı Abdullah Kığılı maçtan önce iki takım oyuncularına ve hakemlere, Manisa bezinden yapılan Türk Bayrağı ile fular hediye etti. Takım kaptanları ve yöneticiler daha sonra bayrakla fotoğraf çektirdi. Sarı-lacivertli ekip maç sonra ise Manisa kebabı yiyerek finali kutladı.

Haberin Devamı

Alper’i kaybettik
Almanya’nın Karlsruhe kentinde 5 Nisan’da geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Alper Balaban (23) hastanede vefat etti. Kazadan üç gün sonra beyin ölümü gerçekleşen Alper’in önceki akşam yaşam mücadelesini kaybettiği açıklandı. Sakarya’nın Pamukova ilçesinde toprağa verilecek olan Alper Balaban’ın vefatı nedeniyle Fenerbahçe ve Futbol Federasyonu başsağlığı mesajı yayınladı.