Tenis Kortların ‘Robin Hood’u!

Kortların ‘Robin Hood’u!

24.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avustralya Açık galibi Djokovic, kupayı kaldırdığı bir önceki yıla göre aynı turnuvada bir milyon dolar az kazandı. Şampiyonluk ödülünün azaltılarak, artan paranın ilk turlarda elenen tenisçilere pay edilmesini de Sırp raketin sağladığı ortaya çıktı.

Kortların ‘Robin Hood’u

Avustralya Açık tek erkekler finalinde Rus Daniil Medvedev’i mağlup eden Novak Djokovic şampiyonluğa ulaştı. Dünya 1 numarası raket bu turnuvadaki dokuzuncu, toplamda on sekizinci grand slam şampiyonluğunu elde ederken 2.13 milyon dolarlık şampiyonluk ödülünün de sahibi oldu.
Aynı turnuvanın geçtiğimiz yılki şampiyonu da olan Sırp raket, 2020’deki zaferinin ardından 3.12 milyon dolar almıştı. Melbourne’de bu kez kupayı kaldırdığında bir önceki yıla göre yüzde 33 daha az kazanarak eline yaklaşık 1 milyon dolar daha düşük geçmesinin, yıldız oyuncunun kendi tercihi olduğu ortaya çıktı. Pandemi sürecinin meslektaşlarına yaşattığı ekonomik sıkıntıları göz önünde bulunduran Djokovic’in, kendisi az kazanmayı göze alarak zor zamanda bir çok tenisçinin gelirinin artmasına neden olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Djokovic’in başını çektiği inisiyatif turnuva öncesinde organizatörlere şampiyonluk priminin azaltılarak, burdan artırılacak miktarın ilk turlarda elenen raketlere dağıtılmasını kabul ettirdi. Şampiyonluk için olan ödül yüzde 33, finaliste verilen para yüzde 27 ve yarı finalistlere verilen ücret ise bir önceki yıla göre yüzde 18 oranında küçültüldü. Aradaki fark bu sene, erken turlardaki ödül paraların artırılması için kullanıldı.

İlk tura yüzde 25 zam

Avustralya Açık elemelerinde ilk turu için ödül parası yüzde 25 artırılırken, ana tablo ilk turu için bu artış oranı yüzde 11, ikinci turu için yüzde 17, üçüncü turu için yüzde 19 olarak gerçekleşti. Böylece üst turlara ulaşamayarak turnuvaya erken veda eden sporcuların eskisine göre daha çok para kazanarak organizasyondan ayrılmaları sağlandı. Bir çok iptaller ve ertelemelerle sıkıntılı bir süreç geçiren tenis dünyasında, tenisçilerin gelirleri bir nebze olsun artmış oldu.

Haberin Devamı