Voleybol "Küçük detaylar çok önemli"

"Küçük detaylar çok önemli"

19.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın Başantrenörü Guidetti, Avrupa Şampiyonası öncesi takımın durumunu değerlendirdi, “Maçların sonucunu küçük detaylar belirleyecek” dedi.

Küçük detaylar çok önemli

A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın Başantrenörü Giovanni Guidetti, Azerbaycan ve Gürcistan’ın 22 Eylül-1 Ekim tarihlerinde ortaklaşa düzenleyeceği 2017 CEV Avrupa Şampiyonası’nda madalya kazanmak istediklerini bildirdi. Gruptaki rakipleri değerlendiren İtalyan çalıştırıcı, “Rusya, son iki şampiyonanın kazananı. Bulgaristan, Avrupa’nın en güçlü takımlarından biri. Bireysel anlamda en iyi oyunculara sahip. Ukrayna da hiç kolay bir takım değil. Grupta 1, 2 ya da 3. olabiliriz. Maçların sonucunu küçük detaylar belirleyecek” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Şampiyonada her maça ayrı odaklanmaları gerektiğini dile getiren Guidetti, “Şampiyona, uzun bir turnuva. İlk maçta Rusya’yı yendiğimizde bir şey kazanmayız. Aynı şekilde mağlup olduğumuzda da kaybetmeyiz. Grupta her takım birbirini yenebilir. Önemli olan burada nasıl reaksiyon gösterdiğiniz” değerlendirmesinde bulundu.

Genç oyuncuların, büyük kulüplerin verdiği para yerine oynayabileceği takımları tercih etmesi gerektiğini savunan başarılı antrenör, “Eğer genç oyuncularımız parayı seçerek, büyük kulüplerde kenarda oturmayı tercih ederlerse problem olmaya devam edecek. Ancak daha az paraya ilk 6 için mücadele eden takımları seçerlerse bizim için avantaj olacak” diyerek sözlerini tamamladı.