Euro2016 Kulübeye tepki

Kulübeye tepki

18.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Nice’te tribünlerde yerini alan binlerce kırmızı-beyazlı taraftar arasından bir holigan sahaya atladı. Türkiye Futbol Direktörü Terim ile futbolculara küfürler yağdıran taraftarı güvenlik güçleri kulübeye 10 metre kala durdurabildi.

Kulübeye tepki

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Hırvatistan karşısındaki kadroyu bozmadı, sadece Cenk Tosun ile Burak Yılmaz’ı değiştirdi. O karşılaşmadaki eleştirilere kulak tıkayan Terim’e tepki gösteren taraftarlar arasından bir kişi sahaya girdi.

Haberin Devamı

İspanya’nın ikinci golünün sonrasında tribünlerden aşağı atlayan ay-yıldızlı bir kişi, yedek kulübesine doğru yöneldi. Terim ve futbolculara küfürler eden kişiyi güvenlik güçleri güçlükle durdurdu. Kulübeye 10 metre kala tutulan holigan, emniyet güçlerince saha dışına çıkarıldı.

Konya ve Antalya’da olumlu not alan bayrak şov, Paris’ten sonra Nice’de de devam etti. Bayraklardan bir bölümü, Nice şehir merkezinde kurulan Türkiye Futbol Federasyonu çadırından taraftara dağıtıldı. Ayrıca Nice Stadı’nda Türk taraftarlar için ayrılan bölüme de yaklaşık 15 bin bayrak bırakıldı.

UEFA’dan alınan izinle 20 kişilik ekip tarafından yapılan bayrak dağıtımı sayesinde Türk taraftarların yer aldığı tribünler, kırmızı-beyaz renklere büründü.

Haberin Devamı

Renkli görüntüler

A Milli Takım’ı desteklemek için Nice’de bulunun Türk taraftarlar maç öncesi şov yaptı. Kentin en canlı bölgelerinde Türk ve İspanyol taraftarlar maçın coşkusunu yaşarken, sık sık takımları lehine tezahüratlarda bulundu.

Nice Stadı’nda yapılan maçtan önce stat çevresinde toplanan Türk taraftarlar, meşaleler yakıp, tezahüratlarda bulunurken, renkli görüntüler oluşturdu. Ayrıca müsabakayı tribünden izleyen bazı Türk ve İspanyol taraftarlardaki ilginç kostümler ve makyajlar dikkati çekti.

Holiganlara özel önlem

Türkiye’nin İspanya ile yaptığı maç öncesinde Nice sokaklarında özel güvenlik önlemleri alındı. Maçtan saatler önce Nice sokaklarında bir araya gelen 15 İspanyol taraftar, Türk taraftarların olduğu bölgelere gitmek için toplandı.

Kendilerine İspanya’nın en sert grubu adını veren holiganların niyetini öğrenen Fransız polisi hemen müdahale etti. Stada girişleri farklı yerlerden yaptıran polisler, yaklaşık 3 kilometrelik bir sınır çektiler. Maç öncesinde beklenen hiçbir taşkınlık ya da kavga yaşanmadı.

Yazarlar