E-Spor Leicester City oyuncusu Christian Fuchs eSpor takımı kuruyor!

Leicester City oyuncusu Christian Fuchs eSpor takımı kuruyor!

07.06.2018 - 17:15 | Son Güncellenme:

İngiliz Daily Mail gazetesi, Leicester City futbolcusu Christian Fuchs’un dünyanın dört bir yanındaki turnuvalarda boy gösterecek olan bir FIFA takımı kuracağını yazdı, ayrıca Fuchs’ın diğer eSpor dallarıyla da ilgilendiği Daily Mail tarafından belirtiliyor.

Leicester City oyuncusu Christian Fuchs eSpor takımı kuruyor

Zübeyr Bozkurt / Skorer

Haberin Devamı

İngiltere’de daha önce Arsenal, Swansea, Crystal Palace ve Manchester City gibi takımların eSpor sektörüne girişinin ardından bu sefer ilk defa bir Premier Lig oyuncusu kendi adına eSpor işine girişiyor. Kendi twitter hesabından haberi doğrulayan “Hazır Olun” başlıklı bir tweet atan profesyonel oyuncunun FIFA takımı kuracağı belirtiliyor.

Leicester City oyuncusu Christian Fuchs eSpor takımı kuruyor

Şu ana kadar iki dev İngiliz kulübü Manchester City ve West Ham United eSpor dalında FIFA takımlarını kurdu, bunun haricinde yine birkaç İngiliz kulüp sahibi Amerika’da bulunan eSpor takımlarına yatırımlarıyla biliniyor.

Arsenal’in en büyük hissedarı olan Stan Kroenke, kendisine ait olan Kroenke Sports & Entertainment şirketi altında Overwatch oyununa yatırım yapanlardan biri. Swansea ortaklarından Steve Kaplan da eSpor dalı olan Immortals’ta hissesi bulunan bir diğer İngiliz kulüp sahiplerinden. Yine İngiliz Premie Liginden Crystal Palace’ın hissedarlarından Harris ve David Blitzer de PUBG, LOL ve CS:GO gibi dallarda faaliyet gösteren Team Dignitas’ın sahibi konumundalar.

Haberin Devamı

Yakın tarihli bir gazete haberinde, Premier Lig takımlarından bazılarının da Kuzey Amerika LCS’inde bulunan takım slotlarına yatırım yapmayı planladıkları bildirildi.

Yazarlar