Almanya Bundesliga Leverkusen'in umudu

Leverkusen'in umudu

15.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Alman futbolunun köklü takımı Leverkusen'in idaresini alan Tayfun Korkut, büyük heyecan yarattı.

Leverkusenin umudu

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Tarihinin en sıkıntılı lig performansını geçiren kırmızı-siyahlılarda kurtarıcı olarak Türk antrenör seçildi. Kulübün medya sorumlusu Dirk Mesch, MİLLİYET’e yaptığı değerlendirmede Avrupa hedefi için genç çalıştırıcının önemine değinip, “Bizim için en doğru ve en pozitif isim” dedi.

Bayer Leverkusen’de teknik direktörlüğe getirilen Tayfun Korkut, kısa sürede kulüp içerisinde değişim rüzgarlarını hissettirdi. Sezon başından bu yana Bundesliga’da tarihinin en sıkıntılı sürecinden geçen Leverkusen’de Roger Schmidt ile yollar ayrılıp, Korkut ile devam kararı alındı.

Almanya’daki genç teknik adamlar kervanına katılan 42 yaşındaki Türk antrenör, kısa sürede beklentileri arttı. Alman kulübünün medya sorumlusu Dirk Mesch, MİLLİYET için yaptığı değerlendirmede, Tayfun Korkut’a çok güvendiklerini ifade etti. Genç çalıştırıcı görevi devraldığında ligde 10. sırada bulunan Leverkusen’in Avrupa kupalarına gitme hedefi olduğunu kaydeden Dirk Mesch, şu ifadeleri kullandı;

Haberin Devamı

‘Bize en yakın’

“Roger Scmidt ile vedalaşmak bizim için zor bir karardı. Tayfun Korkut genç bir hoca. Ancak hem futbolcu olarak hem de bu zamana kadarki dönemde teknik adam olarak elde ettikleri ortada. Bize göre uluslararası deneyimi olan bir teknik direktör. Bundesliga’yı da çok iyi tanıyor. Leverkusen kulübü, sayın Korkut’un bu görev için en ideal isim olduğunu ve en kilit hoca olabileceği konusunda hem fikir oldu. Başta sportif direktör Rudi Voller olmak üzere tüm kulüp, sıkıntılı bir süreçten geçen takımımızı iyi noktaya getirebilecek ismin sayın Korkut olduğu yönünde anlaştı.

Tayfun Korkut’un futbol aklı, taktik yapısı ve kültürü Leverkusen ile çok benzer. Kulübün felsefesi ve oyuncularımızın yapısına çok yakın. Kısacası bizim sportif amaçlarımıza gitmemiz için en pozitif isim Tayfun Korkut.”