GalatasarayGalatasaray, Konyaspor karşısında hata yapmadı! Süper Lig'de 6'da 6

Galatasaray, Konyaspor karşısında hata yapmadı! Süper Lig'de 6'da 6

22.09.2025 - 21:55 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Konyaspor'u konuk etti. Sarı-kırmızılı ekip sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Galatasaray, Konyaspor karşısında hata yapmadı Süper Ligde 6da 6

Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Okan Buruk yönetimindeki lider Galatasaray, Konyaspor'u konuk etti. Sahadan 3-1 galip ayrılan sarı-kırmızılılar Süper Lig'de 6'da 6 yaptı.

Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 23. dakikada Yunus Akgün, 45+1. dakikada Icardi ve 64. dakikada Torreira kaydetti. Konyaspor'un tek golünü ise 80. dakikada Umut Nayir attı.

Bu sonuçla Galatasaray puanını 18'e yükseltirken Konyaspor ise 7 puanda kaldı.

3 PUAN GALATASARAY'IN

Mücadelede Galatasaray'ın 3-1'lik üstünlüğü ile tamamlandı. Sarı-kırmızılı ekip 3 puanı hanesine yazdırdı.

KONYASPOR FARKI 2'YE İNDİRDİ

80. dakikada Umut Nayir, fileleri havalandırdı ve Konyaspor skoru 3-1'e getirdi. Ceza sahasında topla buluşan Umut Nayir, Albdülkerim'den sıyrıldı ve şutunu gönderdi. Top ağlara gitti. 

FARK 3'E ÇIKTI

Galatasaray 64. dakikada Lucas Torreira ile skoru 3-0'a getirdi. Sallai'nin kullandığı taç sonrası topu alan Torreira, ceza yayına yönelip şutunu gönderdi ve fileleri havalandırdı. 


Haberin Devamı
Haberin Devamı
GALATASARAY GOLE YAKLAŞTI

50. dakikada Sallai'nin ceza sahası dışından sert şutu altıpasta sekti, kaleci Deniz son anda güçlükle topu kornere çelmeyi başardı.

İKİNCİ YARI BAŞLADI

Mücadelenin 2. yarısı başladı. 

Haberin Devamı
Haberin Devamı
İLK YARI SONA ERDİ

Galatasaray ilk yarıyı Yunus Akgün ve Icardi'nin golleriyle 2-0 önde tamamladı. 

FARK 2'YE ÇIKTI

Galatasaray 45+1. dakikada Icardi'nin golüyle skoru 2-0'a getirdi. Yunus Akgün'ün ceza sahası ön çizgisi üzerinden pasında vuruşunu yapan Icardi, fileleri havalandırdı. 

Haberin Devamı
Haberin Devamı
KALECİ İLE KARŞI KARŞIYA

38. dakikada Sané'nin ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Sallai'nin şutu kaleciden döndü.


KRİTİK MÜDAHALE

35. dakikada Barış Alper Yılmaz sol kanattan topla ceza sahasına girdi, kale ağzına çevirdiği topa boş durumdaki Icardi'den önce son anda Konyaspor stoperi Adil Demirbağ'dan golü önleyen müdahale geldi.

Haberin Devamı
Haberin Devamı
İLK GOL GELDİ

Galatasaray 23. dakikada Yunus Akgün'ün golüyle 1-0 öne geçti. Uğurcan Çakır'ın uzun pasında topla buluşan Barış Alper Yılmaz şutunu gönderdi. Kaleci Deniz'den seken topu Yunus Akgün ağlarla buluşturdu.


AUTA ÇIKTI

12. dakikada Jakobs'un Konyaspor ceza sahasına doğru ortasında Icardi'nin kafa vuruşu yandan auta çıktı.

Haberin Devamı
Haberin Devamı
G.SARAY SAVUNMASI İZİN VERMEDİ

5. dakikada Guilherme'nin kullandığı köşe vuruşunda, gelişine vuran Enis Bardhi'nin şutu Galatasaray savunmasına takıldı.

MAÇ BAŞLADI

Galatasaray - Konyaspor mücadelesinde ilk düdük geldi. 

OKAN BURUK: OYUNCULARIMA GÜVENİYORUM

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, Konyaspor maçı öncesi şu açıklamaları yaptı:

Oyuncu değişikliklerini yapmamız gerekiyor maç maç. Davinson ile başlamadım. Bizimle oynadı, milli takımda oynadı, onun bir nefes alması gerekiyordu. Maçın başında başlatmıyorum. Oyunun devamında duruma göre kullanmayı düşünmüyorum. Lemina da aynı şekilde. Sara'nın da sakatlığı vardı. Oyunun devamında kullanabiliriz. Maç maç, rakibe göre, yorgunluğumuza göre değişiklikleri yapıyoruz. Bunu doğru bir şekilde yönetmemiz gerekiyor. Her şey iyi gidiyor. Buna dikkat etmek zorundayız.

igde 5 galibiyet aldık. 6. galibiyeti almak istiyoruz. Konyaspor, lige iyi başladı. Güçlü bir Konyaspor görüyoruz, iyi bir takım. Onlara karşı oyuna doğru bir şekilde başlamamız, sakin, rahat, öz güvenli olmamız gerekiyor.

Pazartesi olmasına rağmen taraftarımız burada. Hafta içinde onları üzdük ama şimdi kafamızı kaldırma vakti. Bugün özellikle bizim için, oyuncularımız için, bütün Galatasaray takımı için ayağa kalktığımızı ve bir şanssızlık yaşadığımızı düzelteceğimizi, güçlü bir kadro olduğumuzu, mental olarak ne kadar güçlü olduğumuzu göstermemiz gerekiyor. Oyuncularıma güveniyorum.


'6'DA 6 YAPARAK YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ'

Galatasaray'ın genç futbolcusu Arda Ünyay, mücadele öncesi şu açıklamayı yaptı:

Hafta içi olmasına rağmen bizi yalnız bırakmayan büyük Galatasaray taraftarına teşekkür ediyoruz. İyi bir rakibe karşı oynuyoruz. İyi hazırlandık. Ligde kayıpsız devam ediyoruz. İnşallah bugün de taraftarımızın önünde 6'da 6 yaparak yolumuza devam edeceğiz.

İLK 11'LER BELLİ OLDU

Galatasaray: Uğurcan, Sallai, Singo, Abdülkerim, Jakobs, Torreira, İlkay, Sane, Yunus, Barış, Icardi.

Konyaspor: Deniz, Yhoan, Adil, Uğurcan, Guilherme, Marko, Melih, Ndao, Bardhi, Muleka, Umut.

49. MÜCADELE

Galatasaray ile Konyaspor, Süper Lig'de 49. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında geride kalan 48 maçta sarı-kırmızılılar 35, yeşil-beyazlılar 5 galibiyet aldı, taraflar 8 müsabakada ise eşitliği bozamadı.

Galatasaray'ın 92 golüne, Konya temsilcisi 32 golle karşılık verdi.

SAHASINDA SON 20 LİG MAÇINDA YENİLMEDİ

Sarı-kırmızılı ekip, sahasındaki son 20 Süper Lig maçında mağlubiyet yaşamadı.

Son olarak 2023-2024 sezonunun 37. haftasındaki Fenerbahçe derbisini 1-0 kaybeden Galatasaray, geçen sezondan itibaren ise RAMS Park'ta çıktığı 20 lig maçında yenilmedi. Galatasaray, söz konusu müsabakalarda 17 galibiyet ve 3 beraberlik yaşadı.

Sarı-kırmızılı takım, ligde çıktığı son 20 iç saha maçında 52 kez rakip fileleri havalandırırken kalesinde 16 gol gördü.

GALATASARAY'DAN 5'TE 5

Galatasaray, Süper Lig'de sezona 5'te 5 yaparak başladı. Sarı-kırmızılı takım, haftaya 15 puanla lider girdi.

Bir maçı eksik Konyaspor ise 2 galibiyet ile birer beraberlik ve mağlubiyet sonucunda 7 puan topladı.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler