04.09.2025 - 21:01 | Son Güncellenme:
AA
Gürcistan, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu'nun ilk haftasında A Milli Futbol Takımı'nı konuk etti. Kritik karşılaşma Boris Paichadze Ulusal Stadyumu'nda oynandı. Zorlu müsabakada İtalya Futbol Federasyonu'ndan Davide Massa düdük çaldı. A Milli Futbol Takımı, Gürcistan deplasmanından 3-2 galip ayrıldı.
A Milli Futbol Takımı'nın gollerini Mert Müldür ile Kerem Aktürkoğlu (2) kaydetti.
Bu sonucun ardından A Milli Futbol Takımı grup aşamasına 3 puanla başladı. Gürcistan ise ilk haftayı puansız kapattı.
A Milli Futbol Takımı, gruptaki ikinci maçında İspanya'yı konuk edecek.

Karşılaşmanın kalan süresinde başka gol sesi çıkmadı. A Milli Futbol Takımı, Gürcistan karşısında 3-2 galip geldi.
Bizim Çocuklar'da fileleri Mert Müldür ile Kerem Aktürkoğlu (2) havalandırdı. Gürcistan'ın golünü Davitashvili ve Kvaratskhelia kaydetti.
A Milli Futbol Takımı'nda Barış Alper Yılmaz kırmızı kartla cezalandırıldı.

90+8. dakikada Gürcistan'da Kvaratskhelia farkı bire indiren golü kaydetti.
70. dakikada A Milli Futbol Takımı'nda Barış Alper Yılmaz'ın rakibine faulü sonrası VAR'dan izleme tavsiyesi geldi. Davide Massa pozisyonu izledi ve Barış Alper Yılmaz'a kırmızı kart gösterdi.
63. dakikada savunma arkasına atılan topa Kvaratskhelia hareketlendi. Kvaratskhelia'nın şutunda top direkten döndü. Dönen topta Davitashvili topu ağlara gönderdi.
54. dakikada Uğurcan Çakır'ın sektirdiği topta Abdülkerim Bardakcı çizgi üzerinde topu son anda uzaklaştırdı.
52. dakikada A Milli Futbol Takımı, Gürcistan karşısında 3. golü buldu. Yunus Akgün'ün kazandırdığı topta Kerem Aktürkoğlu'nun ceza sahası içinden vuruşunda top ağlara gitti.
Karşılaşmanın ilk yarısı sona erdi. A Milli Futbol Takımı, Gürcistan deplasmanında soyunma odasına 2-0 üstün girdi.
41. dakikada kullanılan serbest vuruş sonrası topu önünde bulan Kerem Aktürkoğlu'nun vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. A Milli Futbol Takımı, Gürcistan karşısında skoru 2-0'a getirdi.
21. dakikada İsmail Yüksek, Kvaratskhelia'ya yaptığı faul sonrası sarı kartla cezalandırıldı.
10. dakikada İsmail Yüksek baskı sonucu topu kazandı. Arda Güler topu önünde buldu ve vuruşunu yaptı. Savunmadan seken top kornere gitti.
3. dakikada Arda Güler'in kullandığı köşe vuruşunda Mert Müldür kafa vuruşunu yaptı. Top ağlara gitti. A Milli Futbol Takımı, Gürcistan'da öne geçti: 0-1.
Gürcistan ile A Milli Futbol Takımı arasındaki karşılaşma başladı. Davide Massa'nın ilk düdüğü sonrası Boris Paichadze Ulusal Stadyumu'nda karşılaşma başladı.
Milli futbolcu Ferdi Kadıoğlu, Gürcistan maçı öncesi açıklamalarda bulundu.
Ferdi Kadıoğlu şu sözleri dile getirdi:
"Tabii ki çok uzun sürdü. 1 sene uzakta kaldım. Tekrar bir arada olmak beni mutlu ediyor. Bu formayı çok özledim. Bugün itibariyle, hocamızın ihtiyacı halinde takım için elimden geleni yapacağım. Tekrar burada olduğum için çok mutluyum.
Eren Elmalı müthiş bir başlangıç yaptı, çok iyi bir futbolcu. Avrupa Şampiyonası'nda ben oynarken o beni destekliyordu, şimdi ben onu destekliyorum. Umarım kazanırız. Muazzam bir gruba sahibiz. Aile ortamı var. O açlıkla birlikte başlamak istiyoruz bu yolculuğa."
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Gürcistan maçı öncesi konuştu.
Vincenzo Montella şu sözleri dile getirdi:
"Biz bunu her zaman söylüyoruz, burada bir aile ortamı var. Herkes burada mutlu, herkese bunu gösterdik her seferinde. Bir transferin, bu tarz dengeleri bozacağını kimse düşünmesin. Bugün de göstereceğiz, burada bir dostluk ve aile ortamı var.
Bugün çok önemli bir maç var. Onu konuşalım. Gelişen bir takım, zorlu bir deplasman. 3 puan için buradayız. Elimizden geleni yapacağız 3 puan için. Bunlar daha önemli konular.
24 sene çok büyük bir zaman. Bizim kadrodaki oyuncuların yarısı doğmamıştır. O yüzden elimizde çok büyük fırsatlar var. Bunu değerlendirmemiz gerekiyor. Ne gerekiyorsa yapmamız ve hayallerimize adım adım gitmemiz gerekiyor."
Gürcistan'ın Türkiye maçındaki ilk 11'i netlik kazandı. Gürcistan'ın Türkiye maçındaki ilk 11'i şu şekilde:
Mamardashvili, Kakabadze, Goglichidze, Lochoshvili, Kashia, Kochorashvili, Mekvabishvili, Tsitaishvili, Davitashvili, Kvaratskhelia, Mikautadze.
A Milli Futbol Takımı'nın Gürcistan ile oynayacağı maçın kadrosunda 5 futbolcu yer almadı.
Vincenzo Montella, Gürcistan ile deplasmanda oynanacak maçta Berke Özer, Yusuf Akçiçek, Demir Ege Tıknaz, Can Uzun ve Deniz Gül'ü maç kadrosuna dahil etmedi.
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Gürcistan deplasmanında ilk 11'ini belirledi. A Milli Futbol Takımı'nın ilk 11'i şu şekilde:
Uğurcan Çakır, Mert Müldür, Merih Demiral, Abdülkerim Bardakcı, Eren Elmalı, İsmail Yüksek, Hakan Çalhanoğlu, Arda Güler, Yunus Akgün, Kenan Yıldız, Kerem Aktürkoğlu.
A Millî Takımımızın, Gürcistan karşısında sahaya çıkacak 11’i belli oldu. 🇹🇷#BizimÇocuklar | #GEOTUR | #FIFAWorldCup
— Türkiye #BizimÇocuklar 🇹🇷 (@MilliTakimlar) September 4, 2025
11’imiz: Uğurcan Çakır, Merih Demiral, Kerem Aktürkoğlu, Arda Güler, Hakan Çalhanoğlu, Kenan Yıldız, Eren Elmalı, Abdülkerim Bardakcı, İsmail Yüksek, Mert… pic.twitter.com/Y8DjsPdnTh
A Milli Futbol Takımı'nın 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu'ndaki maç takvimi şu şekilde:
4 Eylül
19.00 | Gürcistan - Türkiye
7 Eylül
21.45 | Türkiye - İspanya
11 Ekim
21.45 | Bulgaristan - Türkiye
14 Ekim
21.45 | Türkiye - Gürcistan
15 Kasım
21.45 | Türkiye - Bulgaristan
18 Kasım
21.45 | İspanya - Türkiye
A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu'nda 6 maça çıkacak. Ay-yıldızlılar, E Grubu'nda Bulgaristan, Gürcistan ve İspanya ile kozlarını paylaşacak.
A Milli Futbol Takımı'nın Gürcistan'a konuk olacağı maçın VAR hakemi netleşti. Karşılaşmada VAR'da Marco Di Bello, AVAR'da ise Daniele Doveri görev alacak.
Gürcistan - Türkiye karşılaşmasında İtalya Futbol Federasyonu'ndan Davide Massa düdük çalacak. Davide Massa'nın yardımcılıklarını Filippo Meli ile Stefano Alassio üstlenecek.
Müsabakada dördüncü hakem olarak Matteo Marcenaro görev alacak.
Gürcistan ile A Milli Futbol Takımı arasındaki müsabaka saat 19.00'da başlayacak. Karşılaşma Tiflis'te bulunan Boris Paichadze Ulusal Stadyumu'nda oynanacak.
Mücadelenin canlı anlatımını SKORER'den takip edebilirsiniz.
Gürcistan ile Türkiye arasındaki kritik mücadele saat 19.00'da başlayacak. Zorlu karşılaşma TV8'den naklen ve şifresiz olarak yayınlanacak. Müsabaka aynı zamanda Exxen platformunda izleyicilerle buluşacak.
Karşılaşmanın heyecanı SKORER'de yaşanacak.
A Milli Futbol Takımı'nın 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu'nda Gürcistan ve İspanya ile oynayacağı maçların aday kadrosu belli oldu.
Vincenzo Montella, A Milli Futbol Takımı aday kadrosuna şu isimleri davet etti:
Kaleci: Altay Bayındır, Berke Özer, Mert Günok, Uğurcan Çakır.
Defans: Abdülkerim Bardakcı, Çağlar Söyüncü, Eren Elmalı, Ferdi Kadıoğlu, Merih Demiral, Mert Müldür, Samet Akaydin, Yusuf Akçiçek, Zeki Çelik.
Orta saha: Demir Ege Tıknaz, Hakan Çalhanoğlu, İsmail Yüksek, Kaan Ayhan, Orkun Kökçü, Salih Özcan.
Forvet: Arda Güler, Barış Alper Yılmaz, Can Uzun, Deniz Gül, İrfan Can Kahveci, Kenan Yıldız, Kerem Aktürkoğlu, Oğuz Aydın, Yunus Akgün.
MAÇTAN DAKİKALAR
3. dakikada milli takım öne geçti. Arda Güler'in sol taraftan kullandığı kornerde altıpas önünde iyi yükselen Mert Müldür kafayı vurdu, topu köşeden ağlara yolladı: 0-1.
10. dakikada milliler ikinci gole yaklaştı. Ön alanda yapılan baskıda İsmail Yüksek, kaptığı topu Arda Güler'e verdi. Ceza sahasına giren Arda'nın şutunda, savunmaya çarpan meşin yuvarlak yükseklik kazanıp kornere çıktı.
41. dakikada ay-yıldızlı ekip ikinci golünü buldu. Kullanılan serbest vuruşta, ceza sahasında oluşan karambolde topu önünde bulan Kerem Aktürkoğlu'nun ayak içiyle şutunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-2.
Mücadelenin ilk yarısı, A Milli Takım'ın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.
52. dakikada ay-yıldızlı ekip farkı 3'e çıkardı. Arda Güler'in ara pasında Yunus Akgün ceza alanında topla buluştu. Kerem Aktürkoğlu, Yunus'un penaltı noktasına yerden bıraktığı meşin yuvarlağı bekletmeden yaptığı vuruşla ağlara gönderdi: 0-3.
63. dakikada Gürcistan golü buldu. Savunmanın arkasına sarkan ve kaleci Uğurcan Çakır ile karşı karşıya kalan Mekvabishvili'nin vuruşunda top direkten döndü. Dönen topu filelere yollayan Davitashvili'nin golüyle skor 3-1'e geldi.
71. dakikada milli takım 10 kişi kaldı. Barış Alper Yılmaz, Kochorashvili'ye müdahalesi sonrasında VAR incelemesinin ardından direkt kırmızı kart gördü.
90+8. dakikada Gürcistan farkı bire indirdi. Kvaratskhelia'nın ceza sahası ön çizgisi üzerinden yaptığı sert vuruşta top köşeden ağlara gitti: 2-3.
Kalan bölümde başka gol olmadı ve milli takım karşılaşmayı 3-2 kazandı.