Beşiktaş Liverpool'un belalısı Demba Ba!

Liverpool'un belalısı Demba Ba!

15.12.2014 - 14:42 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ın başarılı golcüsü Demba Ba geçen sezon attığı golle Liverpool'u zirve yarışından koparan isim olmuştu. Sakatlığı bulunan Senagalli yıldız Avrupa maçlarına yetişecek..

Liverpoolun belalısı Demba Ba

Siyah-Beyazlı formayla bu sezonda çıktığı 18 maçta 16 golü bulunan Demba Ba; 2010-14 sezonları arasında İngiltere Premier Lig’de görev yaptığı dönemde adeta Liverpool’un belalısı olmuştu.

Haberin Devamı

West Ham United’da görev aldığı 2010-11 sezonunda Kırmızılar’a karşı 3 karşılaşmaya çıkan başarılı futbolcu, rakip kaleyi 1 kez havalandırmayı başarmıştı. 2011-13’te de Newcastle United forması giydiği dönemde Liverpool’a karşı 1 karşılaşmaya çıkan Ba, geçen sezonda Chelsea’de 1 mücadelede rakip fileleri 1 kez havalandırmıştı.

Geçen sezon Premier Lig’de şampiyonluk kovalayan Liverpool’a karşı, son olarak 27 Nisan 2014 tarihinde Chelsea’deyken görev alan 29 yaşındaki futbolcu, 45. dakikada Steven Gerrard’ın hatasını iyi değerlendirip Simon Mignolet’i avlamıştı. 90’da da Willian skoru 2’ye yükseltmiş ve dev maçın kazananı Maviler olmuştu.

Ligde kalan son iki maçında Crystal Palace’la berabere kalan ve Newcastle United’ı yenen Liverpool, buna rağmen liderlik ipini kaçırmış ve şampiyonluğu Manchester City kazanmıştı.

Haberin Devamı

Avrupa’ya yetişecek

Ayak parmağındaki kırık nedeniyle Tottenham maçını kaçıran ve Gaziantep karşılaşmasının kadrosunda da yer almayan Demba Ba’nın, en geç 2 hafta içinde takımla çalışmalara başlayacağı öğrenildi. Senegalli yıldızın, sakatlığının kısa sürecek olmasından dolayı Şubat ayında oynanacak Avrupa Ligi maçlarına kadar yine formunun zirvesine çıkması bekleniyor.

Yazarlar