Futbol Lokomotiv Moskova Fenerbahçe maç sonucu: 1-1

Lokomotiv Moskova Fenerbahçe maç sonucu: 1-1

25.02.2016 - 14:47 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, Lokomotiv Moskova ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak UEFA Avrupa Ligi'nde üst tura adını yazdırdı. Fenerbahçe'yi rahatlatan gol Mehmet Topal'dan geldi. Lokomotiv Moskova Fenerbahçe maçının detayları haberinizde..

Lokomotiv Moskova Fenerbahçe maç sonucu: 1-1

UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu ikinci maçında temsilcisi Fenerbahçe, deplasmanda Lokomotiv Moskova'ya konuk oldu. Lokomotiv Stadyumu'nda oynanan mücadelede 1-1'lik eşitlikle sona erdi Kadıköy'de aldığı 2-0'lık galibiyetin avantajıyla Rusya'ya giren sarı-lacivertliler, 45. dakikada Samedov'un golüyle geriye düştü. 83. dakikada Mehmet Topal skoru belirleyen golü attı. Alınan bu sonucun ardından Fenerbahçe adını son 16'ya yazdırdı.

Haberin Devamı

PEREIRA'DAN 4 DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanşında Lokomotiv Moskova'yla oynadıkları maçta takımında 4 değişiklik yaptı.

Lokomotiv Stadı'nda oynanan maçta Portekizli teknik adam, Spor Toto Süper Lig'de son oynadıkları Bursaspor maçının ilk 11'inde 4 değişikliğe gitti.

Pereira, cezalı Diego Ribas'ı kadroya alamazken kaleci Volkan Demirel, Caner Erkin ve Jose Fernandao'yı yedek soyundurdu. Portekizli çalıştırcı, bu futbolcuların yerine kaleci Fabiano Ribeiro, Hasan Ali Kaldırım, Ozan Tufan ve Robin van Persie'ye şans tanıdı. Sarı-lacivertlilerin yedek kulübesinde Volkan, Caner ve Fernandao'nun yanı sıra Uygar Mert Zeybek, Şener Özbayraklı, Michal Kadlec ile Alper Potuk yer aldı. Moskova'ya getirilen isimlerden Ramazan Civelek ve Ertuğrul Taşkıran ise kadroda yer almadı.

Haberin Devamı

VAN PERSIE 11'E DÖNDÜ

Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Van Persie, bir maçlık aranın ardından tekrar ilk 11'de sahaya çıktı.Pereira, Bursaspor maçında yedek kulübesinde oturttuğu Van Persie'yi bu sefer Fernandao'nun yerine tercih etti.Sarı-lacivertlilerin teknik direktörü savunmanın solunda da değişikliğe giderek Caner'i yedek oturtup, Hasan Ali'ye ilk 11'de şans tanıdı.Avrupa maçlarında kaledeki tercihini değiştirmeyen ve Fabiano'yu oynatan Portekizli çalıştırıcı, cezalı Diego'nun yerine ise ilk maçta olduğu gibi yine Ozan Tufan'a görev verdi.Öte yandan Pereira, Lokomotiv Moskova'yla oynanan ilk maçın 11'inde ise tek değişikliğini Caner'in yerine Hasan Ali'yi oynatarak yaptı.

FENERBAHÇE'DE 4 EKSİK

Fenerbahçe, Rus ekibi karşısına 4 futbolcusundan yoksun çıktı.Sarı-lacivertlilerde kırmızı kart cezalısı Diego Ribas ile sakatlıkları bulunan Raul Meireles, Abdoulaye Ba ve Lazar Markovic, Rusya deplasmanında forma giyemedi.

LOKOMOTIV MOSKOVA'DA 3 DEĞİŞİKLİK

Lokomotiv Moskova Teknik Direktörü Igor Cherevchenko, ilk maça göre 3 değişiklik yaparak takımını sahaya çıkardı.Rus teknik adam, cezalı Dimitri Tarasov'dan yararlanamazken ilk maçta oynayan Petar Skuletic ile Renat Yanbaev'i yedek bıraktı. Cherevchenko, bu oyuncuların yerine cezası biten Vedran Corluka, Aleksandr Kolomeytsev ile Aleksei Miranchuk'a şans tanıdı.

Haberin Devamı

EV SAHİBİNDE SAKATLIK...

Fenerbahçe karşsında 1 gol bularak, 2-0'ın rövanşında avantaj yakalamak isteyen Lokomotiv Moskova, bu şansı elde edemezken sakatlıkla sarsıldı. Maçın 13. dakikasında N'Dinga sakatlandı ve oyuna devam edemedi, yerine Mikhalik girdi. İlk yarım saat geride Fenerbahçe tempoyu yükseltmedi, Lokomotiv Moskova ekibi ise orta sahayı geçse de üçüncü bölgede etkili olamadı. Kontra ataklarla Luis Nani ve Volkan Şen kozunu kullanan sarı-lacivertliler de aradığı golü bulamadı.

ÖNCE ŞOK, SONRA GOL...

Vitor Pereira'nın öğrencileri ilk yarısın son dakikalarında iki şok birden yaşadı. Önce 44. dakikada sakatlık sıkıntısı yaşandı. İlk yarının sonlarında sakatlanan Gökhan Gönül maça devam edemedi. Belini tutarak oyundan çıkan tecrübeli futbolcunun yerine Şener Özbayraklı oyuna girdi.

İlk devre 0-0 bitecek derken, Lokomotiv Moskova'nın golü geldi. Fenerbahçe'de kaleci Fabiano'nun pası kısa kaldı, Fernandes topla buluştu. Sonrasında sağ kanattan Kasaev şutunu çekti, Fabiano'dan seken topu Samedov tamamladı ve top filelerle buluştu. İlk yarıyı Rus ekibi 1-0 önde kapattı.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE GOL ARIYOR...

Sarı lacivertliler ikinci yarıya baskıyla başladı. Çok adamla rakip sahada pres uygulandı... İkinci yarının başlarında Lokomotiv Moskova topu Fenerbahçe'ye hiç bırakmadı. Tüm hava topları da Rus ekibinde kaldı. Dakikalar 51'i gösterdiğinde Van Persie ilk şutunu attı. Nani'den aldığı pas sonrası sol kanattan şutunu çeken Hollandalı oyuncu bu fırsattan yararlanamadı. İkinci yarıda 15 dakika geride kalırken, Lokomotiv Moskova topa sahip olduğu anda Fenerbahçeli tüm futbolcular kendi yarı sahasında alanları kapattı.

İNANILMAZ AN...

Fenerbahçe'de 60. dakikada inanılmaz bir gol kaçtı! Sol kanattan Volkan Şen ortaladı, van Persie yükseldi ve kafa vuruşu yaptı ancak top az farkla dışarı çıktı.Sonrasında Mokkova hücumlarını sıklaştırdı. 71'de Moskova ekibi sol kanattan orta geldi, Samedov kafa vuruşunu yaptı, Fabiano'dan döndü, sonrasında yine Samedov altı pastan vurdu, top üstten dışarı çıktı.

Haberin Devamı

KADLEC KARARI, OZAN KENARA

Son 15 dakikaya girilirken, Pereira'dan hamle geldi... Kadlec - Ozan Tufan değişikliği yapıldı, savunma güçlendirildi. 80'de ise Alper girerken, Nani çıktı.

MEHMET TOPAL 'OH' DEDİRTTİ...

Sıkıntı yaşamak istemeyen Fenerbahçe'de Mehmet Topal, Lokomotiv Moskova'nın hesaplarını bozdu. Dakikalar 83'ü gösterdiğinde Hasan Ali'nin ön direğe gönderdiği ortada arka direğe doğru kafa vuruşunu yapan Mehmet Topal fileleri sarstı ve skoru 1-1'e getirdi.

Mücadele bu skorla sona erdi ve Fenerbahçe istediğini aldı.