Beşiktaş Lothar Matthaus'a yeşil ışık

Lothar Matthaus'a yeşil ışık

08.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ta futbol direktörlüğü görevi için son olarak Alman teknik adam Lothar Matthaus'un ismi gündeme geldi.

Lothar Matthausa yeşil ışık

SERDAR SARIDAĞ

Haberin Devamı

Siyah-beyazlı yönetimin, Lothar Matthaus’la anlaşma sağlanması halinde rotasını yabancı teknik direktörlere çevireceği belirlendi. Yabancı futbol direktörünü kabul etmeleri halinde Şenol Güneş ve Mustafa Denizli’nin de koltuğa oturabilecekleri öğrenildi.

Beşiktaş Yönetimi, Şenol Güneş ve Mustafa Denizli dışındaki tüm yerli teknik direktör adaylarını listesinden çıkardı. Denizli ve Güneş’ten önce yabancı teknik adamlarla görüşecek olan siyah-beyazlılar, futbol direktörlüğü için ise Lothar Matthaus’u gündemine aldı.

Futbol şubesine

Futbol direktörlüğü ve teknik direktör arayışını birlikte yürüten yönetimi, yabancı çalıştırıcı olarak Marcelo Bielsa, Tomas Schaaf ve Winfried Schafer’le görüşürken, Matthaus’un da futbol şubesinin sorumlusu olarak düşünüldüğü ortaya çıktı. Siyah-beyazlıların, futbol direktörlüğü koltuğuna oturacak kişinin, dünyadaki tüm kulüplerin yönetimleri ve futbol direktörleriyle doğrudan temas kurabilecek bir isim olmasını istediği ifade edildi.

Haberin Devamı

Yönetim kurulunda bir fikir olarak tartışılan Lothar Matthaus’un netleşmesi halinde, Beşiktaş’ın teknik adam arayışında önceliği de yabancılara vereceği vurgulandı. Siyah-beyazlılar, yabancı futbol direktörünü kabul etmeleri durumunda Şenol Güneş ve Mustafa Denizli’yi de takımın başına getirmeye çok sıcak bakıyor.

Siyah-beyazlı camiadan sızan haberlere göre Şenol Güneş’in, Beşiktaş’ın sunacağı futbol direktörü ve yardımcı antrenör şartlarını kabul edeceği öğrenildi. Başkan Fikret Orman’ın bu nedenle ilk olarak Güneş’le bir araya geleceği aktarıldı.