Milli Takım Macarlar, Sneijder ve Kuyt'a güveniyor

Macarlar, Sneijder ve Kuyt'a güveniyor

11.10.2013 - 18:03 | Son Güncellenme:

Macar spor yazarı Hollanda-Macaristan maçı öncesinde Türkiye'nin de yer aldığı grubu Skorer'e değerlendirdi.

Macarlar, Sneijder ve Kuyta güveniyor

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Dünya Kupası elemeleri D Grubu’nda bu gece kritik bir viraj dönülecek. Hollanda’nın liderliği garantilediği grupta ikincilik için çekişen Türkiye, Macaristan ve Romanya, finallere gitme yolunda büyük önem taşıyan maçlara çıkacak. Şu an Türkiye’nin ikincilik için en büyük rakibi olarak görülen Macaristan Hollanda, Türkiye Estonya ve Romanya ise deplasmanda Ardorra’nın karşısına çıkacaklar.

Kritik maçlara saatler kala gruptaki durum ve zorlu mücadelelere dair görüşlerini SKORER’e açıklayan Macar spor yazarı Daniel Hegyi ülkede genel bir umutsuzluk havasının hakim olduğunu dile getirdi. Ülkenin önde gelen spor gazetesi Nemzetisport’un yazarı şunları söyledi: “Bu akşam Macaristan’ın deplasmanda Hollanda’yı yenmesi için çok ama çok şanslı olması gerekiyor. Çok güçlü bir takımdan bahsediyoruz. Macaristan bu maçtan berabere bile ayrılırsa sürpriz olur. Ancak bir mucize olursa kazanabiliriz. Böyle bir şey olmadığı takdirde Macaristan’ın bu gece yenileceğini düşünüyorum. Macaristan’da insanların büyük bölümü Dünya Kupası’na gideceğimize inanmıyor. Hollanda’yı yeneceğimizi veya grubu ikinci bitireceğimizi düşünmüyorlar. İkinci bitirsek bile play off’ta çıkacak güçlü bir rakibe mutlaka eleniriz diye bakıyorlar.”
Hegyi şöyle devam etti: “Türkiye’nin Estonya’yı rahat geçeceğini düşünüyorum. Ancak onlar da son hafta Hollanda ile karşılaşıyor ve puan kaybedebilirler. Dolayısıyla heyecan son maçlarda da sürecek. Şu an herkes Türkiye ve Macaristan’ı konuşuyor ama Hollanda ile maçı olmayan Romanya’yı da unutmamak gerek. Belki bu fırsatı iyi değerlendirip sürpriz bir şekilde gruptan onlar bile çıkabilir.”
Macar gazeteci, Dirk Kuyt ve Wesley Sneijder’in kariyerlerini Türkiye’de sürdürmesinden dolayı Ay Yıldızlılara karşı duygusal davranacakları yönünde bir endişesinin ise bulunmadığını söyledi, “Bunlar çok profesyonel isimler. Macaristan’a karşı da kazanmak için her şeyi yapacaklardır. Ama bunu Türkiye için değil, profesyonelliklerinin bir gereği olarak kendi takımları için yapacaklardır. Aynı şekilde Türkiye’ye karşı da ellerinden geleni yapacakları düşünüyorum” ifadelerini kullandı.