Türkiye Kupası Malatya’da VAR damgası!

Malatya’da VAR damgası!

26.04.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Kupası yarı finalinde VAR geceye damgasını vurdu. Hakem Alper Ulusoy kritik anlarda başvurdu, ilk yarı tam 59 dakika sürdü

Malatya’da VAR damgası

Yeni Malatyaspor ile Galatasaray arasında oynanan Türkiye Kupası yarı finaline VAR damgasını vurdu. İlk yarıda skoru ve geceyi tayin eden de VAR kararları oldu. Hakem Alper Ulusoy iki kritik anda VAR’a başvurdu.

Haberin Devamı

İlk olarak Sofine Feghouli’nin 39. dakikada attığı enfes gol sonrası Alper Ulusoy, VAR odasıyla temasa geçti. Gol öncesinde Diagne’nin ofsayt olup olmadığı incelendi ve golün nizami olduğu kararlaştırıldı.

Daha sonra maçın gerginleşmesiyle oyun sık sık durdu. Uzatma dakikalarında Kamara ile Luyindama’nın hava topu mücadelesinde penaltı itirazları başladı. Ev sahibi takım, Luyindama’nın ceza sahasında topu elle kestiğini söyledi.

15 dakika uzadı

Hakem Ulusoy yeniden VAR odasıyla temas kurup, bir süre görüştü. Alper Ulusoy, pozisyonu izlemek istedi. İzledikten sonra da penaltı kararı çalındı. Penaltının atılması da uzun sürdü. Kaleci Muslera’nın ağır davranması sonrası sinirler gerildi, Uruguaylı sarı kart gördü.

Haberin Devamı

Tam 15 dakikalık bir uzatma oldu. Dakikalar 59’u gösterdiğinde ilk yarı henüz bitmemişti ve Yeni Malatyaspor adına Aleksic penaltıyı gol yaptı.