İngiltere Premier Lig Manchester United koşuda dibe vurdu!

Manchester United koşuda dibe vurdu!

20.09.2016 - 14:30 | Son Güncellenme:

Premier Lig'de 5 hafta geride kalırken; ortaya çıkan koşu mesafesi rakamları herkesi şaşırttı.

Manchester United koşuda dibe vurdu

Ersel Yıldırım / Skorer

Haberin Devamı

İngiltere Premier Lig'de ilk 5 haftanın koşu mesafesi rakamları ortaya çıktı. Manchester United listede son sırada yer aldı.

Alman ekolü baskın çıktı! Liverpool zirvede...

Garry Lineker'in ağzından çıkan ve şahsından daha çok tanınan 'Futbol 22 kişinin oynadığı ve sonunda Almanların kazandığı bir oyundur.' sözünün gerçekliğinin en temelinde kuşkusuz Alman futbolcuların fizik güçleri yatar. Son yıllarda 2014 Dünya Kupası'nda ev sahibi Brezilya'ya 7 gol atan, Bayern Münih ve Dortmund gibi iki bayrak takımıyla Şampiyonlar Ligi finali oynayan Alman futbol ekolü Avrupa'nın farklı liglerine de damga vurmaya başladı.

Guardiola etkisi

Premier Lig'in ilk maçında deplasmanda Arsenal'i 4-3 deviren, daha sonra son şampiyon Leicester City'yi ve en son Conte'nin takımı Chelsea'yi harika bir oyunla 2-1 yenen Liverpool'da, kuşkusuz Alman futbolunun sihirbazı Kloop'un taktik dehası ve oyunculara bu algıyı son derece etkin bir şekilde aşılamasının parmağı var. Alman ekolünü sahaya yansıtan Liverpool, Premier Lig'de ilk 5 hafta sonunda en fazla koşan takım durumunda. Listenin ikinci sırasında ise 5 maçının tamamını kazanan Manchester City yer alıyor. Bu da Pep'in Yaya Toure ve Kompany gibi tecrübeli ama ağır oyuncuları devre dışı bırakma hamlesinin doğruluğunu ve başarısının tesadüf olmadığını gösteriyor.

Haberin Devamı

Yaşlı Manu dibe vurdu

'Ne kadar çok forvetle oynarsak o kadar çok gol atarız' mantığıyla mücadele eden Manchester United ise 120 Milyon Euroluk Pogba transferine rağmen 20 takımlı Premier Lig'de en az koşan takım durumunda... Bu istatistik de son 3 resmi maçını kaybeden Manchester United'ın yaşlı kadrosunu gözler önüne seriyor!

İşte o rakamlar;

Manchester United koşuda dibe vurdu