Galatasaray MANCİNİ İLE KIRAN KIRANA

MANCİNİ İLE KIRAN KIRANA

30.09.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başkan Ünal Aysal’la pazarlık masasına oturan Mancini, yıllık ücretini 4.5 milyon euroya indirirken, 2+1 senelik anlaşmayı da kabul etti. Ancak tazminat konusu ve yardımcılara ödenecek ücrette pürüzler ortaya çıktı. Taraflar bugün ikinci kez bir araya gelecek

MANCİNİ İLE KIRAN KIRANA

NEVZAT?DİNDAR

Haberin Devamı

Galatasaray, dünyaca ünlü teknik direktör Roberto Marcini’yi İstanbul’a getirerek pazarlık masasına oturdu.
Fatih Terim’le yolların ayrılmasından sonra yeni teknik adam için kolları sıvayan sarı-kırmızılılar, 48 yaşındaki İtalyan çalıştırıcıyla görüşmelere İstanbul’da başladı. Hafta içinde Sportif Direktör Bülent Tulun’la Roma’da bir araya gelen ve 4 yıllık anlaşma ile beraber kendisine 6, yardımcılarına ise toplam 2.8 milyon euro isteyen Mancini dün İstanbul’a geldi. Tecrübeli teknik adam böylece Galatasaray’ın teklifini kabul etmek için hazır olduğunu gösterdi.
Mancini’yi taşıyan özel uçak 17.00 sularında Sabiha Gökçen Havalimani’na indi. İtalyan hocayı, Bülent Tulun ile İdari Menajer Cenk Ergün karşıladı. Mancini’yi taşıyan araç 19.00 gibi Başkan Ünal Aysal’ın sahibi olduğu Les Ottomans Oteli’ne geldi. Bir süre sonra da İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan ekibe katıldı. Ailesini almak için günü birlik Antalya’ya giden Aysal ise akşam saatlerinde İstanbul’a döndü. Aysal 19.40’ta otele giriş yaptı.
Taraflar yaklaşık 3 saat görüşürken Mancini 2+1 yıllık öneriyi kabul etti. İtalyan teknik adam senelik olarak da 4.5 milyon euroya kadar indi. Ancak tazminat ve Mancini’nin 8 kişilik ekibine ödenecek rakam konusunda pürüzler ortaya çıkınca taraflar bugün yeniden daha bir araya gelmeyi kararlaştırdı.

Haberin Devamı

Aysal: Şartlar ağır
Buna karşın GS TV’de İtalyan teknik direktörle ilgili kliplerinin dönmeye başlaması ve Lutfi Ariboğan ile Mancini’nin görüşme sırasındaki fotoğrafının yayınlanması dikkat çekti.
Başkan Ünal Aysal, Milliyet’e yaptığı açıklamada, “Şartlar oldukça ağır. Zaman alması normal. Olma ihtimali elbette var ama şu anda yavaş ilerliyor” dedi.

Bielsa elendi
Galatasaray’ın teknik adam adayları arasında yer alan Marcelo Bielsa listeden çıkarıldı. Arjantinli hocanın senelik 6 milyon euro istediği ve başka bir kulübe opsiyonun bulunmasından dolayı 1 haftadan önce masaya oturamacağını iletince elendiği ortaya çıktı. Sarı-kırmızılılar senelik 2.5 milyon euroya “evet” diyen Trapattoni ile 3 milyon euroyu kabul eden Advocaat’ı ise alternatif olarak tutuyor.

Haberin Devamı

Fatih Terim’i takip ediyor

Futbolculuğu döneminde Bologna, Sampdoria ve Lazio gibi kulüpler ile İtalya Milli Takımı’nın formasını giyen Roberto Mancini, teknik adamlık kariyerine Fiorentina’da başladı. Mor menekşeleri bir sezon çalıştırdı. Ardından 2 sezon Lazio ve ardından 4 sezon Inter’de görev yaptı. 2009’da İngiltere’ye hareket eden ve Manchester City ile anlaşan İtalyan çalıştırıcı, geçtiğimiz sezonun sonunda görevden ayrıldı.
Inter’de 3 kez lig ve 2 kez İtalya Kupası şampiyonluğu sevinci yaşadı. Mancini diğer zaferini ise Manchester City’de elde etti. İngiliz ekibini 2011-12’de 44 yıl sonra Premier Lig’de şampiyonluğa taşıdı. 2 oğlu, 1 kızı olan Mancini koyu bir Katolik olarak tanınıyor ve zaman zaman ailesiyle kilisi ayinlerine katılıyor.
Fiorintina’da Fatih Terim’in ayrılmasının ardından koltuğa oturan Mancini, G.Saray’da da aynı şekilde Terim’in ardından göreve geliyor.