Milli Takım Masada kaybettik

Masada kaybettik

28.09.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

UEFA İcra Kurulu; 2008, 2012 ve 2016'daki filmi Türkiye'ye bir kez daha izletti, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı Almanya'ya verdi.

Masada kaybettik

Harika statlar yaptık, devlet olarak bütün garantileri verdik, mükemmel bir dosya hazırladık, milletçe tek yürek olduk fakat dev turnuvanın bu kez de Ceferin’in ayak oyunları nedeniyle Almanya’ya hediye edilmesini seyretmek zorunda kaldık. Tarihi oylamada son gün çark eden üyeler yüzünden 12-4 mağlup ayrıldık, üst üste 4. kez hayal kırıklığına uğradık.

Haberin Devamı

Milletçe tek yürek olduk, devlet olarak bütün garantileri verdik, teknoloji harikası statlarımızı yaptık, hazırlıklarımızı tamamladık, mükemmel bir dosya hazırladık, fakat 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı masada kaybettik. UEFA’nın Nyon’daki merkezinde; 2008, 2012 ve 2016’da izlediğimiz filmi bir kez daha seyrettik, üst üste 4. kez her şeyimizle hazır olmamıza rağmen EURO 2024’ün UEFA Başkanı Aleksander Ceferin’in ayak oyunları nedeniyle Almanya’ya hediye edilmesini izlemek zorunda kaldık.

UEFA İcra Kurulu’nun dün gerçekleştirdiği tarihi oylamayı milyonlar nefesini tutarak takip etti. Türkiye ve Almanya’nın aday olduğu EURO 2024’ün ev sahibi, İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde gerçekleştirilen oylama sonucunda belirlendi. İki aday ülkenin temsilcilerinin gerçekleştirdiği son sunumların ardından UEFA İcra Kurulu tarafından yapılan oylama sonucunda Almanya, EURO 2024’ün ev sahipliğini üstlenme hakkı kazandı.

Haberin Devamı

Ceferin açıkladı

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin heyecanlı bekleyişin ardından kürsüye çıktı kazanan tarafın Almanya olduğunu açıkladı. Almanya’nın tarihi oylamayı 12’ye 4 kazandığı aktarıldı. Başkan Ceferin çekimser kalırken, oylamadan bir gün önce Türkiye lehine oy kullanacağını beyan eden bazı üyelerin son gün çark ederek tercihlerini Almanya’dan yana kullandıkları belirlendi.

Bu arada Almanya’nın en önde gelen gazetesi Bild, karar açıklanmadan yaklaşık bir saat önce Almanya’nın 11-6 sonuçla EURO 2024’ü kazandığı yönünde yayın yaptı. Gazetenin internet sitesinden ortaya atılan iddia büyük tepki toplasa da oylama 12-4 Almanya lehine sonuçlandı.

Özdemir ve Koç’tan sunum

UEFA’ya yapılan sunuma Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, 1.Başkanvekili Servet Yardımcı, Başkanvekili Nihat Özdemir ile Ali Koç katıldı.

Özdemir, Türkiye’de yapılan yatırımlar hakkında geniş kapsamlı bir bilgilendirmede bulunurken, Koç ekonomi hakkındaki görüşlerini paylaştı. Başkan Yıldırım Demirören ise genel bir değerlendirme yaparken, 2024’ü neden istediklerini en ince ayrıntısına kadar aktardı, genç nüfus için bu organizasyonun önemine değindi.

Haberin Devamı

Nihat Özdemir, 3. havalimanının bölge için önemine dikkat çekerken, yatırımlar konusunda verilen sözlerin yerine getirildiğini söyledi ve “18 Mart’ta Çanakkale’de dünyanın en büyük asma köprüsünü de hizmete sokacağız. Bunun da sözünü veriyoruz. Türkiye sürekli üzerine koyan ve kendini geliştiren bir ülkedir. Metro ağımız da her geçen gün biraz daha ilerliyor. Eksiklerimizi hızla gideriyoruz. Ulaşım konusunda hiçbir sorun yaşanmayacağının garantisini veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Ali Koç ise, “Türkiye ekonomisi dışarıdan görünenin aksine güçlü ve sağlamdır. Yaşanan dalgalanmalar tamamen dış kaynaklıdır. 2024 için ortaya konan devlet güvencesi çok önemlidir. Biz tüm zorlukları aşacak, bu organizyonu layığıyla başaracak bir ülkeyiz” dedi.