Basaksehir Medipol Başakşehir - Shakhtar Donetsk: 1-2

Medipol Başakşehir - Shakhtar Donetsk: 1-2

18.08.2016 - 20:30 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu ilk maçında Medipol Başakşehir, Shakhtar Donetsk’i konuk etti. Karşılaşma Ukrayna ekibinin 2-1’lik üstünlüğü ile sona erdi.

Medipol Başakşehir - Shakhtar Donetsk: 1-2

Medipol Başakşehir'de Abdullah Avcı'nın öğrencileri play-off ilk maçında sahasında avantajlı bir skor elde etmek için Shakhtar Donetsk ile sahasında karşılaştığı maçı 2-1 kaybetti.

Haberin Devamı

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR 1-2 SHAKHTAR DONETSK

Goller: Emre Belözoğlu (56) / Cenk Ahmet Alkılıç (24' k.k.), Viktor Kovalenko (41)

UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turundaki Medipol Başakşehir-Shakhtar Donetsk maçının hakem ve takım kadroları şöyle:

Stat: İstanbul Başakşehir Fatih Terim

Hakemler: Javier Estrada, Miguel Martinez, Francisco Martin (İspanya)

İlk 11'ler
Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Cenk Ahmet Alkılıç, Yalçın Ayhan, Epureanu, Ferhat Öztorun, Emre Belözoğlu, Mahmut Tekdemir, Visca, Mossoro, Doka, Cikalleshi

Shakhtar Donetsk: Pyatov, Ismaily, Rakitsky, Kucher, Srna, Stepanenko, Fred, Taison, Kovalenko, Marlos, Ferreyra

Medipol Başakşehir-Shakhtar Donetsk maçından notlar...
Medipol Başakşehir'in, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımını konuk ettiği ilk maçta, turuncu-lacivertli takımın 3 oyuncusu sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı.
Dardanelspor ile oynanan hazırlık maçında sakatlanan golcü oyuncu Mehmet Batdal, son antrenmanda yer almasına rağmen, Shakhtar Donetsk maçına yetişemedi. Ayağında ödem olan Mehmet, ilk 18'e alınmadı.
Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Mehmet Batdal'ın yerine forvette Arnavut golcü Sokol Cikalleshi'yi ilk 11'de sahaya sürdü.
Mehmet Batdal'ın yanı sıra İtalyan oyuncu Stefano Napoleoni ve Alparslan Erdem de sakatlıkları nedeniyle karşılaşmada forma giyemedi.
Abdullah Avcı iki bekini değiştirdi
Abdullah Avcı, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Rijeka ile deplasmanda oynanan maçın ilk 11'inde 3 değişikliğe gitti.
Savunmadaki iki bekini değiştiren Avcı, sağ bekte Uğur Uçar'ın yerine Cenk Ahmet Alkılıç'a, sol bekte de yeni transferlerden Eren Albayrak'ın yerine Ferhat Öztorun'a şans verdi.
Abdulah Avcı, kalede milli oyuncusu Volkan Babacan'a formayı verdi. Savunmanın göbeğinde ise Yalçın Ayhan ve Alexandru Epureanu yer aldı.
Turuncu-lacivertlilerde orta sahanın sağında Edin Visca, solunda Doka şans buldu. Orta sahanın ortasında ise Emre Belözoğlu ve Mahmut Tekdemir ile önlerinde Mossoro forma giydi. Başakşehir'in ileri ucunda ise sakatlığı bulunan Mehmet Batdal'ın yerine Cikalleshi yer aldı.
Dieng ilk kez maç kadrosunda
Medipol Başakşehir'in yeni transferlerinden Cheikhou Dieng, ilk kez bir resmi karşılaşmanın maç kadrosunda yer aldı.
Turuncu-lacivertlilerin, Avusturya ekibi Saint Pölten'den transfer ettiği Cheikhou Dieng, yedek kulübesinde Abdullah Avcı'dan forma bekleyen isimler arasında bulundu.
Rijeka ile oynanan rövanş maçında yaptığı asist ile adından söz ettiren genç oyuncu Cengiz Ünder de yedek kulübesinde görev bekledi.
Geniş güvenlik önlemleri alındı
Medipol Başakşehir- Shakhtar Donetsk karşılaşması öncesinde stat ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.
Karşılaşmayı takip etmek için gelen taraftarın yanı sıra basın mensupları da üst aramasından geçirildikten sonra tribünlere giriş yaptı.
Karşılaşma öncesinde saygı duruşu
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişiminde şehit olanlar için karşılaşma öncesinde 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.
Tribünlerdeki taraftarlar da saygı duruşunun ardından "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde bağırdı.
Maçın ilk yarısından notlar...
UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turunda Medipol Başakşehir ile Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk arasında oynanan ilk maçın ilk yarısı, konuk ekibin 2-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.
Mücadeleye ön alanda baskı ile başlayan Medipol Başakşehir karşılaşmanın ilk şutunu Edin Visca ile attı. İlk 20 dakikada rakibiyle başa baş mücadele eden turuncu-lacivertliler, hücumda ise çoğalmakta zorlandı. 20. dakikadan sonra oyunun kontrolünü rakibine kaptıran Medipol Başakşehir, rakibinin çok adamla üzerine gelmesine engel olamadı. Shakhtar Donetsk'in golünden sonra Cikalleshi'nin şutu ile beraberlik golüne yaklaşan turuncu-lacivertliler, ilk yarının bitimine 4 dakika kala kalesinde bir gol daha gördü ve soyunma odasına 2-0 geride gitti.
Mücadeleye kontrollü başlayan Shakhtar Donetsk, ilk 20 dakikada fazla etkili olamadı. Özellikle kanatları etkili kullanan Ukrayna ekibi, ilk golünü de bu kanattan kullandığı korner sonucunda buldu. Golden sonra moral bulan konuk ekip, Ismaily ve Marlos ile pozisyonlar yakaladı. Başakşehir'e bir kaç pozisyon dışında fırsat vermeyen Shakhtar Donetsk, Kovalenko'nun 41. dakikada attığı golle ilk yarıyı 2-0 önde tamamlamayı başardı.
2. dakikada Mossoro'nun pasıyla ceza yayı üzerinde topla buluşan Edin Visca vuruşunda, top kaleci Pyatov'un kontrolünde yandan auta çıktı.
7. dakikada Srna ile Shakhtar Donetsk sağ kanattan atak geliştirdi. Srna'nın ortasında kaleci Volkan Babacan'ın yumrukladığı topu, Taison ceza sahası önünde kontrol etti. Taison'ın bekletmeden attığı şutta, top farklı şekilde dışarı çıktı.
20. dakikada Rakitsky'nin pasında, Kovalenko ceza sahası dışında önünde seken topa sert vurdu. Kaleci Volkan Babacan topu güçlükle çeldi.
21. dakikada Ismaily sol kanattan son çizgiye indi, yerden ortasını yaptı. Ceza sahası içinde topu önünde bulan Marlos'un şutunda, top Ferhat'a çarptı ve tehlike uzaklaştı.
24. dakikada Shakhtar Donetsk sağ kanattan korneri kullandı. Arka direğe gönderdiği topa Rakitskiy gelişine vurdu, Cikalleshi'ye çarpan meşin yuvarlak ağlara gitti: 0-1.
32. dakika Marlos'un pasıyla ceza sahası içine hızla giren Ismaily, yerden sert vurdu, ancak top yandan dışarı çıktı.
37. dakikada Cenk Ahmet'in sağ kanattan yaptığı ortada Cikalleshi topun gelişine çok sert vurdu. Kaleci Pyatov, meşin yuvarlağı güçlükle kornere çeldi.
41. dakikada Stepanenko'nun sağ kanattan yaptığı ortada Kovalenko, ceza sahası içinde bomboş pozisyonda kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi: 0-2.
Mücadelenin ilk yarısı Shakhtar Donetsk'in 2-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.
Maçın ikinci yarısından notlar...
52. dakikada Rakitskiy’nin ortaladığı topa ceza sahası içerisinde Ferreyra’nın yükselerek yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Volkan’da kaldı.
55. dakikada çalımlarla ceza sahasına giren Edin Visca’ya Rakitskiy’nin müdahalesi sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi.
56. dakikada penaltı atışını kullanan Emre Belözoğlu meşin yuvarlağı kalecinin solundan ağlarla buluştu. 1-2
70. dakikada hızlı bir şekilde sağ kanattan ceza sahasına kadar giren Fred’in pasıyla altıpasta Ferreyra’nın yerden vuruşunda top direkten döndü. Meşin yuvarlağı tekrar önünde bulan
Ferreyra’nın gelişine vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

Yazarlar