Kayserispor Mehmet Özhaseki: "İlk 3'e nasıl oynatırız hesabını yapmalıyız"

Mehmet Özhaseki: "İlk 3'e nasıl oynatırız hesabını yapmalıyız"

05.03.2017 - 18:42 | Son Güncellenme:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayserispor Kulübü yöneticilerini ziyaretinde, "Kayserispor'u bu sene ligde tutup gelecek sene de zamanında yaptığımız gibi ligde ilk 3'e nasıl oynatırızın hesabını yapmak lazım." dedi.

Mehmet Özhaseki: İlk 3e nasıl oynatırız hesabını yapmalıyız

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Kasımpaşa ile karşılaşacak Kayserispor'un Karpuzatan'daki tesislerinde kulüp yöneticilerini ziyaret eden Özhaseki'yi başkan Erol Bedir ile yöneticiler karşıladı.

Haberin Devamı

Özhaseki, burada yaptığı açıklamada, Kayserispor ile tanışıklığının 50 yıla yaklaştığını, çocukken maçlarda yaşadığı hatıraları anlattı.

"Kayserispor ile arkadaşlığım yıllardır sürüyor, hiç de şikayetçi değilim" ifadesini kullanan Özhaseki, şunları kaydetti: "Kamu yöneticisi olduktan sonra da Melikgazi Belediye Başkanlığı dönemimde başlayan Kayserispor başkanlığını birkaç kere senelerce yaptım, keyifle yaptım. Bu işin zor, acı tarafları çok. Canınızı sıkıp da uykuyu yitirdiğiniz zamanlar çok fazladır ama onun içerisinde bile bir keyif vardır. Neticede bu şehrin takımı, bu şehrin bir değeri. Bu şehirde Kayseri isimini taşıyan ne varsa sahip çıkmak lazım. Biz de şehrimizi seviyoruz. Bir taraftan seviyorum ama diğer taraftan da bu benim yasal bir görevim diye de bakıyorum. Bazıları bunun tersi bir yol izliyorlar mı, evet izliyorlar. 'Kanun bana böyle bir görev vermemiş, beni de ilgilendirmez' diyor, arkasını dönüp gidiyorlar. Zamanında benimle aynı sıfatı taşıyan birçok insan da ilgilenmiyor. Onların da bir bildiği vardır."

Haberin Devamı

"Tüm bu zor günler geride kaldı"
Anadolu'daki şehirleri birçok değeri ile ayakta tutmak gerektiğini dile getiren Özhaseki, "Sanayisini, ticaretini, sosyal hayatını, kültürünü, sporunu desteklersiniz. İşte şehir böyle dinamik olur. Şehir, böyle ayakta kalır." diye konuştu.

Kayserispor'un zor günler geçirdiğini ancak bunların geride kaldığını belirten Özhaseki, şöyle devam etti: "Ben, siyasi hayatımda da yaşamımda da geriye bakanlardan değilim. İkide bir arkaya bakıp da olanı biteni durmadan konuşacaksak yükünü almış kamyon gibi bayırda çabalar, durursunuz, gidemezsiniz. Geleceğe bakanlardanım. O yüzden geçmişi kapatmak lazım. Bundan sonra nasıl iyi olur, nasıl iyi gideriz diye çalışmak lazım. Kayserispor'u bu sene ligde tutup gelecek sene de zamanında yaptığımız gibi ligde ilk 3'e nasıl oynatırızın hesabını yapmak lazım. Allah'a şükür Erol Bey de bir telefonumuzla Kayserispor'a sahip çıktı. Geldi ve ağır yükün altına girdi. Bu ağır yükün altından hep birlikte kalkacağız. 'Yönetici değil misiniz, siz halledin' demek de bize yakışmaz. Sosyal sorumluluk icabı yük almış arkadaşlarımıza da yardımcı olmak gerekir."

Haberin Devamı

"Türkiye'nin konuştuğu takım olduk"
Kayserispor'u Ankara'da olduğu sürede de takip etmeye çalıştığını ifade eden Özhaseki, şunları söyledi: "Bazen Bakanlar Kurulu toplantısı 10-12 saat sürüyor. Ara verildiğinde sinyal kesicilerden dolayı telefon çekmiyor. Çankaya Köşkü'nün bahçesinde telefonu alıp 300 metre gidiyorum. Çekecek bir yer buluyorum. Oradan Erol beyi arıyorum, 'İşler nasıl gidiyor' diyorum. Zamanım oldukça Kayseri'ye maçlara geliyorum. Bugün de özellikle uğrayıp arkadaşlara selam vermeyi istedim. Maçı izledikten sonra da Ankara yollarına koyulacağız. Akşam da maçı alırsak bizim için daha keyifli bir akşam olacak. Rakiplerin yenildiği bir ortamda biz arayı daha da açmış olacağız. Çok iyi gidiyoruz, Allah nazarlardan korusun. Bazıları 'hiç yenilmiyor bu Kayserispor' diye abanmaya başladı. Türkiye'nin konuştuğu takım olduk. Gündemi Kayserispor'un başarıları belirliyor. Bu da keyif veriyor doğrusu." Bakan Özhaseki, Teknik Direktör Sergen Yalçın ile de bir süre sohbet etti.