Fenerbahçe Mehmet Topal'ın stoper istatistikleri korkutuyor

Mehmet Topal'ın stoper istatistikleri korkutuyor

13.09.2015 - 11:09 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'de Kasımpaşa maçında stoper oynaması beklenen Mehmet Topal'ın bu bölgedeki istatistikleri dikkat çekti.

Mehmet Topalın stoper istatistikleri korkutuyor

Fenerbahçe'de Kasımpaşa maçı öncesi teknik direktör Vitor Pereira onibirini şekillendirdi. Portekizli teknik adam stoper pozisyonu için kararını Mehmet Topal olarak verdi. Bruno Alves, Simon Kjaer ve Abdoulaye Ba'nın sakatlıları nedeniyle forma giyemeyecekleri bu bölgede Michal Kadlec'in forması garanti. Çek oyuncunun yanında hafta başından bu yapan yaptığı değerlendirmelerde ise ilk kararı Topal çıktı. Hakan Çinemre ve Ozan Tufan'ı da denemesine rağmen Pereira riske girmeyerek tecrübesi ile ön plana çıkan

Haberin Devamı

Topal'da karar kıldı.

Topal'ın istatistikleri şaşırttı

Kasımpaşa karşısında Mehmet Topal ilk kez Euro 2008 öncesinde Fatih Terim zamanında Belarus'la 2-2 berabere kaldığımız hazırlık maçında stoper oynamıştı. Topal, Euro 2008'de milli takımın Almanya ile oynadığı yarı final maçında da sakatlığında Emre Aşık'la stoper oynamış maçı 3-2 kaybetmiştik. Topal son olarak Çekler'e İstanbul'da 2-1 yenildiğimiz ve Letonya ile 1-1 berabere kaldığımız maçlarda Semih Kaya ile tandemde oynadı. O maçtan sonra İsmail Kartal, Topal'ı Galatasaray derbisinde stoper oynatmaktan vazgeçti.

Kartal döneminde Topal sadece Fenerbahçe'nin 2-1 kazandığı Gençlerbirliği maçında stoper oynadı. Yanal'ın, "siz onu bir de stoperde görün" demesine rağmen 31 maçta hiç stoperde kullanmadı. Aykut Kocaman zamanında da hiç stoper oynamadı. Valencia'da geçirdiği iki sezonda ise sadece ilk yılında Villareal maçında 3'lü savunmanın da arkasında libero olarak oynadı. Valencia'nın 5-0 kazandığı o maçta bir de asist yaptı. Topal kariyeri boyunca üst düzey maçlarda 5 kez stoper oynadı. Milli takımda Topal stoper oynarken 2 beraberlik 2 mağlubiyet aldık. Fenerbahçe ise Topal'ın stoper oynadığı tek maçı kazandı. Topal'ın stoper oynadığı takımlar 5 maçta 9 gol yedi.

Haberin Devamı

(Fotospor)