İngiltere Premier Lig Mert Aydın yazdı: Klopp mu, Tuchel mi?

Mert Aydın yazdı: Klopp mu, Tuchel mi?

27.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere’de haftanın maçı Wembley’de. Chelsea ve Liverpool bugün Türkiye saati ile 19.30’da Lig Kupası finalinde karşı karşıya geliyor.

Mert Aydın yazdı: Klopp mu, Tuchel mi

Liverpool, Salah ve Mane’nin Afrika Kupası’ndan dönüşleriyle birlikte vites artırdı. Geçtiğimiz hafta sonu Tottenham’ın Manchester City’yi yenmesinin ardından çarşamba akşamı Leeds’i görkemli bir şekilde 6-0 yenen Liverpool, puan farkını 3’e indirdi. Ara transferde Porto’dan gelen Kolombiyalı Luis Diaz’ın çabuk uyumu da pastanın üzerindeki çilek oldu doğrusu.
Chelsea ise inişli çıkışlı bir dönem yaşıyor. FIFA Dünya Kulüpler Kupası’nı kazandılar. Lakin özellikle Lukaku’dan bir türlü yararlanamıyor olmaları canları sıkıyor. Geçtiğimiz hafta Crystal Palace karşısında topa sadece 7 kez dokunan Belçikalı futbolcu, Şampiyonlar Ligi’ndeki Lille maçını yedek kulübesinden izlemişti. İtalyan basınına yaptığı şikayet dolu açıklamaları da göz önüne alırsak Lukaku-Tuchel ilişkisi en iyi dönemini yaşamıyor.
Geçtiğimiz yılın Avrupa şampiyonu Chelsea’de bir başka sıkıntı da Rusya’nın Ukrayna’yı işgali. Kulübün Rus sahibi Roman Abramovich’in Büyük Britanya’daki geleceği tehdit altında. Bu, Tuchel’den öğrendiğimiz kadarıyla takımı etkiliyor.
Bugünkü finalin sonunda bir takım kupaya uzanacak. Daha moralli olan taraf Liverpool. Diğer taraftan Chelsea’nin Lukaku ile başlayıp başlamaması da belki sezonun kalanını etkileyecek. Çünkü Belçikalı yedek kalırsa sıkıntı yaratacak gibi görünüyor.
İki Alman teknik adam için de ilginç bir maç.
Klopp mu Tuchel mi? Göreceğiz.

Haberin Devamı

Galatasaray toparlanmalı

Galatasaray, UEFA Avrupa Liginde son 16 turunda Barcelona ile eşleşti. Messi oynamaya başladıktan sonra İspanyol takımı ile Türk ekipleri bir türlü eşleşemiyordu. Ne zaman Messi gitti kurada Barcelona çıktı. Şaka bir yana bu uzun kariyerinde ne milli takım ne de kulüp takımı bağlamında Messi’ye karşı oynayamamış olmak kayıp.
Diğer taraftan Barcelona pek de parlak geçmeyen bir sezonda en iyi iki maçını arka arkaya oynadı. Valencia ve Napoli deplasmanlarında 8 gol attılar toplam. Klişe bir şekilde, “Barça şu an zayıf” demek doğru olmaz. Galatasaray’ın bu turu geçebilme adına öncelikle kendini toparlaması gerekir.
Öte yandan Fenerbahçe’nin de Slavia karşısında puan alamadan elenmesiyle birlikte çöküş devam ediyor. Kulüplerimizin heyecanla beklediği Şampiyonlar Ligi gelirlerine ulaşabilmenin yolu zorlu ön elemelerden geçecek besbelli.

Haberin Devamı

Yazarlar