Şampiyonlar Ligi Mert Aydın yazdı: Real’in DNA’sında Devler Ligi var

Mert Aydın yazdı: Real’in DNA’sında Devler Ligi var

17.04.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi’nde yarı finalistler belli oldu. İki İngiliz ile iki İspanyol kazandı. Ama herhalde en çok heyecan veren çeyrek final serisi, Manchester City ile Atletico Madrid arasındaydı.

Mert Aydın yazdı: Real’in DNA’sında Devler Ligi var

Eşleşmenin ilk maçında Diego Simeone, beklendiği gibi oyunu kendi ceza alanı çevresinde kabul edip alan daralttı. Ne var ki bunu yaparken rakibi tehdit edemedi. 90 dakika boyunca şut atamadan maçı bitirdiler. City ise bulduğu tek boşluğu değerlendirip işi bitirdi.

Haberin Devamı

Rövanş ilginçti. Özellikle ikinci yarıda Atletico saldıran taraftı. Öyle ki, City biraz sindi ve savunmaya çekildi. Sinirler gerildi. Atletico 10 kişi kaldı. Sonuçta turu City geçti. Maçın sonuna ise tartışmalar kaldı.

Birinci konu şuydu. Kimileri Simeone’yi futbolun katili olarak tanımlıyordu. Buna katılmıyorum. Bu oyunun başlangıcından bu yana bu tip formülleri uygulayan yüzlerce, binlerce hoca ve takım oldu. Bu tip takımlara karşı formül üretmek Pep gibi hocaların işi... Ama şunu söylemek gerek. Bu tip bir futbol anlayışı sadece kazandığında alkış toplar. Yoksa çekilir gibi değil. City gibi takımlara karşı kazanmak için ille de böyle oynamak gerekmediği daha önce kanıtlandı ayrıca.

İkinci konu Atletico Madrid Başkanı Cerezo’nun City’ye çağdışı olmakla suçlaması. Muhtemelen Cerezo, ilk maçın başında uyudu ve sonunda uyandı. Çünkü Atletico ilk maçı savunmada geçirdi. Hiç şut atmadı ve bir-iki hücum denemesi yaptı.

Haberin Devamı

Üçüncü konu, City’nin ikinci maçında sonlarında panik yapması... Pep’in City ile Şampiyonlar Ligi açlığı var. Açıkçası yarı finalde eski görkeminde olmasa da Real Madrid gibi bir rakip var. Bu tip bir panik sıkıntı yaratır. Carlo Ancelotti gibi kurt bir hoca, Benzema ve Modriç gibi formda iki yaşlı süper yıldız, bu tura kadar getirdiler Real’i. Real’in DNA’sında Şampiyonlar Ligi var. Yani o maçlarda yapılacak paniğin sonucu Atletico maçına benzemez.

Liverpool ise Villarreal ile eşleşti. Unai Emery yönetimindeki İspanyol ekibinin Bayern’i elemiş olması ve disiplinli savunması tehlike sinyali veriyor. Bakalım Klopp, bu duvarı aşabilmek için formül bulabilecek mi?

Man City ve Liverpool forması giymiş oyuncular

 

Yazarlar