Dünya Kupası Messi mi, Dzeko mu?

Messi mi, Dzeko mu?

14.06.2014 - 11:47 | Son Güncellenme:

Resmen ilk maçlarına çıkacak iki takımın daha önce yaptığı 2 özel maçı da Arjantin kazandı. Bosna Hersek rakibinden iki maçta 7 gol yerken, gol atamadı - Arjantin, dünya kupalarında Avrupa ülkeleriyle 47 maça çıkarken, Bosna Hersek ise ilk kez kupaya katılıyor

Messi mi, Dzeko mu

Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'nda F Grubu'nda mücadele eden Arjantin ile Bosna Hersek, yarın tarihlerinde 3. kez karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

Rio De Janeiro'daki 74 bin 689 kişi kapasiteli Maracana Stadı'nda TSİ 01.00'de başlayacak karşılaşmayı El Salvadorlu hakem Joel Aguilar yönetecek. Aguilar'ın yardımcılıklarını aynı ülkeden William Torres ve Juan Zumba yapacak. Maçın dördüncü hakemliğini ise Cezayirli Djamel Haimoudi üstlenecek.

2 maçı da Arjantin kazandı

Daha önce resmi olarak birbirleriyle karşılaşmayan iki ülke milli takımının yaptığı 2 özel maçı da Arjantin kazandı. Bosna Hersek iki maçta rakibinden 7 gol yerken, gol atmayı başaramadı. Arjantin ile Bosna Hersek ilk olarak 14 Mayıs 1998'de Cordoba'da özel maçta karşılaştı. Güney Amerika ekibi bu karşılaşmayı 5-0 kazandı.

İki takım arasındaki son karşılaşma ise 18 Kasım 2013'te yapıldı. Arjantin, bu karşılaşmadan da 2-0 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

Arjantin, 71. maçına çıkacak

Dünya kupalarının en tecrübeli milli takımlarından olan Arjantin, 16. kez finallerde mücadele edecek. Dünya kupasını 1978 ve 1986'da iki kez kazanan "Tangocular", toplam 70 maç oynadı. Bu karşılaşmaların 37'sinde sahadan galibiyetle ayrılan Arjantin, 13 kez berabere kaldı, 20 kez de sahadan yenik ayrıldı. Güney Amerika ekibi, 123 gol atıp, kalesinde 80 gol gördü.

Arjantin, Avrupa ülkeleriyle 47 maç yaptı

Arjantin, dünya kupaları tarihinde Avrupa ülkeleriyle bugüne dek 47 maça çıktı. Bu karşılaşmaların 19'unda sahadan galibiyetle ayrılan "Tangocular", 12 beraberlik alıp, 16 kez de sahadan yenik ayrıldı.

Bosna Hersek ilk kez

Bosna Hersek Milli Takımı, tarihinde ilk kez dünya kupalarına katılmaya hak kazandı. Avrupa elemelerinde Yunanistan, Slovakya, Letonya, Litvanya ve Liechtenstein ile G Grubu'nda mücadele eden "Ejderhalar", grubu ilk sırada tamamlayıp, 2014 Dünya Kupası'na katılma hakkı elde etti.

Bosna Hersek, grubunda yaptığı 10 maçta 8 galibiyet, 1 beraberlik alıp, 1 kez yenildi ve Yunanistan'ı averajla geçerek, 25 puanla lider oldu.

Yazarlar