Galatasaray Mevlüt'te işlem tamam

Mevlüt'te işlem tamam

23.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fransa’ya çıkarma yapan yönetici Sedat Doğan ile İdari Menajer Cenk Ergün, Mevlüt’ün menajeri Pierre Flelot’la pazarlık masasına oturdu. Frelot dün de İstanbul’a gelerek, Başkan Ünal Aysal’la görüşürken, yıllık 2.2 milyon eurodan 4 senelik sözleşme için taraflar el sıkıştı.

Mevlütte işlem tamam

NEVZAT DİNDAR - Galatasaray, Fransız ekibi Saint Etienne’nin Türk golcüsü Mevlüt Erdinç’in transferini bitirmek üzere. Fenerbahçe ile de adı adılan 27 yaşındaki milli futbolcu için sarı-kırmızılıların geçen hafta Fransa’ya çıkarma yaptıkları ve oyuncunun menajeri ile kulüple bir araya geldikleri belirlendi.
İdari Menajer Cenk Ergün ile Hukuki İşlerden Sorumlu Yönetici Sedat Doğan’ın geçen hafta perşembe günü gidip, cumartesi döndükleri Fransa’da, Mevlüt’ün transferiyle ilgili büyük yol aldıkları öğrenildi. Santfor bölgesinin yanı sıra hücum hattının sağ ve sol kanatlarında da görev yapabilen Mevlüt için sarı-kırmızılıların 4 milyon euro bonservis ödemeyi kabul ettikleri vurgulandı. Fransa’daki yüksek vergi oranından dolayı eline az para geçen Mevlüt’ün de Saint Etienne’den kazandığının neredeyse iki katını öneren Galatasaray’ın cazip önerisini kabul ettiği vurgulandı.

Tulun da katıldı
Kulüpler arasında prensip anlaşmasına varılmasına karşın, ödeme planıyla ilgili detayların ikinci kez görüşelerek netleştirileceği ifade edildi. Mevlüt’ün menajeri Pierre Frelot dün İstanbul’a gelerek sarı-kırmızılılarla görüşmelere başladı. Başkan Ünal Aysal ve danışmanı Bülent Tulun ile bir araya gelen Frelot, 4 yıllık anlaşma ve her sezon için 2.2 milyon euro istedi. Başkan Aysal’ın şartları kabul ettiği ve kulüpler arasında yapılacak son görüşmeden sonra işin resmiyete döküleceği dile getirildi.
Diğer taraftan Mevlüt Erdinç’in transferiyle beraber Milli Takım’ın 3 golcüsü de Galatasaray’a kazandırılmış olacak. Burak Yılmaz ve Umut Bulut’la beraber üçüncü yerli forvet olacak Mevlüt’ün gelişi ile beraber Galatasaray hücumda büyük güç kazanacak.

Yazarlar