Yaz Olimpiyatları Milli sporcular Ferhat Arıcan ve Rıza Kayaalp, Türkiye'de

Milli sporcular Ferhat Arıcan ve Rıza Kayaalp, Türkiye'de

06.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

2020 Tokyo’da bronz madalya alan Rıza Kayaalp ve Ferhat Arıcan, Türkiye’ye geldi. Ferhat Arıcan, “Bu madalya Türkiye’nin madalyası” diyerek destek veren herkese teşekkür etti

Milli sporcular Ferhat Arıcan ve Rıza Kayaalp, Türkiyede

2020 Tokyo Olimpiyatları’nda bronz madalya kazanan milli sporcular Rıza Kayaalp ve Ferhat Arıcan yurda döndü
.
Bronz madalya kazanan güreşçi Rıza Kayaalp ve cimnastikçi Ferhat Arıcan, Türk Hava Yolları’na (THY) ait uçakla dün saat 05.00’da İstanbul’a geldi. Milli sporcular için İstanbul Havalimanı VIP Salonu’nda bir karşılama töreni düzenlendi. Törene Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu da katıldı.

Haberin Devamı

‘Umarım moral olmuştur’

Ferhat Arıcan, ülkemizde yaşanan yangın felaketlerine değinerek, “Buradan başta aileme dualarını esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah ülkemize bu zor dönemlerde, yangınların olduğu dönemlerde bir nebze moral olabilmişizdir. Umarım bir an önce yangınlar da biter, ülkemiz o güzel günlerine geri döner” dedi.

‘Çok mutluyum’

Olimpiyatlarda artistik cimnastik paralel barda bronz madalya kazanan Ferhat Arıcan, “Böyle bir tarih yazdığım için çok mutluyum. Özellikle cimnastik branşında olimpiyat tarihimizde ilk madalyamızı aldık. Sadece cimnastik değil Türk spor tarihine geçtik. Bu madalya hepimizin, tüm ekibin ve tüm Türkiye’nin madalyası. Umarım bu madalyadan sonra birçok geleceğe aydınlık yeni nesillere umut olacak ve daha da büyük başarılar kazanacak” dedi.

Olimpiyatlarda 3. madalyasını kazanan milli güreşçi Rıza Kayaalp ise “Tabii ki altın almak için gitmiştim, çok çalışmıştım. Ama yine nasip olmadı. Bir rakibimiz var kaç olimpiyattır ona takılıyoruz. 2024’ü denemek istiyorum, eğer altın madalya alsaydım bırakacaktım” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Ülkemiz mücadele ediyor’

Rıza Kayaalp, ülkemizdeki son gelişmelere çok üzüldüğünü belirtip, “Öncelikle çok geçmiş olsun. Ülkemiz büyük yangınlarla mücadele ediyor. İnşallah en kısa zamanda bütün yangınlar söndürülerek ve yağmurların yağmasıyla birlikte tekrardan yanan yerler inşallah yeşerir. Tekrardan oksijenimiz olurlar” diye konuştu.

‘Aklım Yasemin’deydi’

Güreşte ilk kez madalya kazanan kadın sporcu olan Yasemin Adar’ı tebrik eden Rıza Kayaalp, “Yasemin’in madalya almasına çok sevindim. Avrupa ve dünyada şampiyon olmuş kadın güreşçimizin olimpiyatlarda madalya almaması beni çok üzerdi. Madalya almak için seremoniye çıktım ama aklım onun maçındaydı. Onun madalya kazanmasına kendimden daha çok sevindim” ifadelerini kullandı.

 

Yazarlar