Diğer Milliyet ödülleri Avrupa’da ses getirdi

Milliyet ödülleri Avrupa’da ses getirdi

30.03.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gillette - Milliyet 65. Yılın Sporcusu yarışmasında milli futbolcular Cengiz Ünder ve Ozan Kabak’ın ödüle layık görülmesi, İtalya ve Almanya’da da geniş yankı uyandırdı.

Milliyet ödülleri Avrupa’da ses getirdi

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Bu yıl 65.’si düzenlenen Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri, Türkiye dışında da ses getirdi. Futbol hayatını yurt dışında sürdüren milli futbolcular ve Süper Lig’de top koşturan yabancı isimler, ülkenin en köklü spor ödülleri dev organizasyona ilginin temel sebebi oldu.

Başakşehir’den transfer olduğu Roma’da sergilediği performansla adından söz ettiren Cengiz Ünder, önemli gecede Yılın Futbolcusu ödülüne layık görüldü. Milliyet okurlarının oylarıyla yılın en iyisi seçilen Cengiz’in aldığı ödül İtalya’da da haberlere konu oldu. Roma Kulübü’ne yakınlığıyla bilinen Il Romanista gazetesi, geceye geniş yer ayırdı.

Saygın gazetenin, “Ünder, Türkiye’de yılın futbolcusu” başlığıyla verdiği haberde, sakatlıktan yeni çıkan yıldız futbolcunun maç programı nedeniyle ödül törenine katılamadığı aktarıldı.

Haberin Devamı

Gecede, Yılın Çıkış Yapan Sporcusu olarak Ozan Kabak’ın seçilmesi ise Almanya’da yankı buldu. Galatasaray’dan transfer olduğu Stuttgart’a kısa süre içinde alışan ve takımın değişmez ismi olarak her hafta sergilediği performansla alkışlanan 18 yaşındaki futbolcunun ödüle layık görülmesine geniş yer ayrıldı.

Stuttgart merkezli gazetelerin tümünün duyurduğu gelişmelerle ilgili futbolcu da sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayarak “Spor dünyasının en prestijli ödüllerinden birini aldığım için çok mutlu ve gururluyum. Bu ödüle beni layık görenlere tekrar teşekkürlerimi sunuyorum” diye yazdı.

Milliyet ödülleri Avrupa’da ses getirdi

Milliyet ödülleri Avrupa’da ses getirdi

Yazarlar