Skorer Minderde deprem..

Minderde deprem..

23.07.2009 - 10:23 | Son Güncellenme:

.

Minderde deprem..

Serbest Güreş Birinci Ligi’nde son 4 yıldır şampiyonluklara ambargo koyan ve 2006 yılında Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda şampiyonluğa ulaşan Amasya Şekerspor Kulübü faaliyetlerini durdurma kararı aldı.

Amasya Şekerspor Kulübü’nün onursal başkanı Mahmut Demir, Güreş Federasyonu’nun yanlı uygulamalarını protesto etmek amacıyla kulübü kapatma kararı aldıklarını belirterek, "Takımımız minderde şampiyonlukları kazanırken, tribünde ’ikinci sınıf’ muamelesi görüyordu. Milli Takımların yüzde 80’ini kulübümüzün sporcuları oluşturuyordu. Fakat buna rağmen kulübümüze karşı olan olumsuz tutumdan, sporcularımız zarar görüyordu. Son olarak Pekin Olimpiyatları’nda, Rusya’dan getirilip Türk vatandaşı yapılan Ramazan Şahin’e, gece uykusundan uyandırılarak ballı süt içirilirken, bizim sporcularımız hak ettikleri değeri görmüyorlardı" diye konuştu.

-"HAYATIMIN EN ZOR KARARIYDI"- Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak’ın, kazandıkları son lig şampiyonluğundan sonra Amasya Şekerspor antrenörüne, "Bırakın biraz da başkaları şampiyon olsun" dediğini iddia eden Mahmut Demir, "Federasyon sırf Amasya Şekerspor’un şampiyonluklarını engelleyebilmek için, ligde yabancı sporcu kısıtlamasını kaldırdı. Buna karşı da tedbirlerimizi aldık ve yine şampiyon olduk. Fakat maalesef çok sevdiğimiz bir işi yaparken keyif alamaz olduk. Kulübü kapatma kararı, hayatımın en zor kararıydı. Ancak kaçınılmaz oldu" ifadelerini kullandı.

-"AVRUPA ŞAMPİYONLUĞUMUZ İSTENMEDİ"- Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin ve Amasya Şeker Fabrikası’nın yönetim kurulu başkanlıklarını da yürüten Mahmut Demir, Türk güreşinin gelmiş geçmiş en iyi kulüp takımını oluşturduklarını belirterek, şöyle devam etti: "2006 yılında Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nı kazandık. Sonraki yıllarda da FILA ile temasa geçerek bu kupayı Amasya’da organize etmek istedik.

Fakat maalesef Güreş Federasyonu tarafından engellendi. Son 4 yılın lig şampiyonluğunu kazanan, Avrupa şampiyonu olan, Milli Takım sporcularından büyük bölümünü barındıran kulübümüzü hiçbir federasyon yöneticisi ziyaret dahi etmemiştir.

Güreş camiasının dışından gelip de federasyon başkanlığı yapanların hiçbiri, görevden ayrıldıktan sonra güreş salonlarında görülmemiştir. Güreşin sırtından bir yerlere geliyorlar daha sonra ayrılıp gidiyorlar. Bugün bizi küstürenler de yarın sporun içinde olmayacaktır. Ancak biz ölene kadar minderin kenarında olacağız."