Skorer Minderde gelin görümce kapıştı

Minderde gelin görümce kapıştı

25.09.2009 - 06:44 | Son Güncellenme:

Dünya Güreş Şampiyonası, eşine nadir rastlanabilecek bir “gelin-görümce’’ kapışmasına sahne oldu.

Minderde gelin görümce kapıştı

Minderde gelin görümce kapıştı
Ukraynalı Olimpiyat ikincisi Andre Stadnick’in eşi Mariya Stadnick Azerbaycan, kız kardeşi Yana Stadnick ise İngiltere adına mindere çıktı. Bu ilginç mücadeleyi gelin kazandı.

GELİNİN fendi görümceyi yendi... Danimarka’nın Herning kentinde düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası, birbirinden zorlu müsabakaların yanı sıra, eşine nadir rastlanabilecek bir “gelin-görümce’’ kapışmasına da sahne oldu.

2008 Pekin Olimpiyat Oyunları’nın 66 kilo finalinde, Ramazan Şahin’e yenilerek gümüş madalyada kalan Ukraynalı Andre Stadnick’in eşi Mariya Stadnick Azerbaycan adına, kız kardeşi Yana Stadnick ise İngiltere Milli Takımı adına mindere çıktı ve bu ikili birbirine rakip oldu.

Şampiyonanın 48 kilo yarı finalindeki “gelin-görümce’’ müsabakasında, 21 yaşındaki gelin Mariya Stadnick ilk periyotu 2-0 ikinci periyotu ise 6-0 alarak, sayıyla 2-0 galip geldi.

Daha önce iki kez Avrupa şampiyonu, iki kez de Avrupa ikincisi olan 22 yaşındaki Yana Stadnick, ağabeyinin eşini Dünya Şampiyonası’nda finale yükselmesi nedeniyle sarılarak kutladı. Büyükler kategorisindeki bir organizasyonda ilk kez finale yükselen Mariya Stadnick ise görüncesini teselli etti. Azerbaycan adına güreşen Mariya Stadnick daha sonra finalde Rus güreşçiyi de yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Yengesinin finalist olması nedeniyle bronz madalya müsabakasına çıkma hakkını elde eden Yana Stadnick ise Ukraynalı rakibine tuşla mağlup olunca şampiyonayı 5. sırada tamamladı.